Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Folkärna Folkfes
Den 14-15 juni ska Folkärna Folkfest genomföra sin folkmusikfestival.
Foto: Jon Anderson

Folkfesten i Folkärna växer

FOLKÄRNA. Dubbelt så lång och dubbelt så stor! Nu utökar Folkärna Folkfest sin folkmusikfestival den 14-15 juni. – Folkärna folkfest har sedan 2018 gått från att vara en lokal fest med inbjudna vänner till att bli en väletablerad festival i både folkmusik- och bredare musikkretsar, säger Anton Leanderson-Andréas som är en av de drivande i styrelsen.

Helgen före midsommar, den 14-15 juni, genomförs Folkfest i Folkärna utanför Avesta. Två dagar med musik, mat och dryck i gröngräset på Folkärna gammelgård, som i år utökar till två dagar och två stora scener.
Dessutom är det fri entré till festivalen för alla anställda på Stora Enso Fors.
– Folkärna folkfest har sedan 2018 gått från att vara en lokal fest med inbjudna vänner till att bli en väletablerad festival i både folkmusik- och bredare musikkretsar. Kombinationen av att bjuda in både kända och mindre kända artister som vi själva tycker om har varit uppskattad och gjort att folkfesten växt och lockat nya besökare varje år, säger Anton Leanderson-Andréas, som är en av de drivande i styrelsen, i ett pressmeddelande.

Folkärna Folkfes
Anton Leanderson-Andréas. Foto: Björn Johansson

Några av Sveriges största folkmusiker står på scen, liksom ett gäng nya stjärnskott. Det blir både lugnt häng i gräset, och rejält gung på scenen.
– Bland årets artister vill vi särskilt nämna trion Willemark, Knutsson, Öberg som består av några av landets absolut främsta musiker inom folkmusik och improvisation, säger Leanderson-Andréas och fortsätter:
– Gruppen Spöket i köket som är kända för att skapa riktig partystämning var än de spelar, samt The Halifax Rättvik Project med en legendarisk flöjtist från Kanada och garanterat sväng vill man inte heller missa.

Under helgen finns möjlighet att gå prova på-kurser i både dans och sång för den som vill mer än bara lyssna samt aktiviteter för barn.

Folkärna Folkfes
Den 14-15 juni ska Folkärna Folkfest genomföra sin folkmusikfestival. Foto: Jon Anderson

Festivalen
När: Fredag 14 juni samt lördag 15 juni.
Var: Folkärna gammelgård utanför Avesta .
Mat och dryck: Finns att köpa på festivalområdet.
Mer info och program: Hittas på hemsidan www.folkarnafolkfest.com

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!