Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Sju olika åldersklasser, med totalt över 100 barn och ungdomar, fanns i startlistan när Lilla Engelbrektsloppet kördes på en konstsnöslinga i Klackberg. Lovis Fargve Vernersson (bilden) kom trea i D11-12 som åkte 1 400 meter och hon var åtta sekunder bakom tvillingsyrran Idde Fargve Vernersson som kom tvåa.
Foto: Kenneth Johansson

Fixade skidfest trots gråväder

NORBERG Trots en ovanligt mild och snöfattig vinter lyckades Norbergs SK arrangera skidtävling. Konstsnöspåret i Klackberg fylldes av många barn och ungdomar upp till 18 år.

Förra veckoslutet var vikt för Engelbrektshelgen. Men skidfesten, med alla dess olika lopp, blev som bekant tyvärr inställd. Fast det är faktiskt en sanning med modifikation – Norbergs SK lyckades i alla fall ro i land ett av loppen, nämligen Lilla Engelbrektsloppet.

– Så för att något skulle bli av så flyttade vi upp till Klackberg. Där har vi fyllt på med snö från Engelbrekt för att kunna genomföra detta och vi hade en slinga på ungefär 800 meter.
– Vi är så klart glada att detta blev av och alla var jättenöjda med tävlingen och det är kul att höra, berättar tävlingsledaren Mattias Ramström.

Drygt 100 barn kom till start och tävlingen var indelad i sju olika åldersklasser. De yngsta i 0-6 år åkte 500 meter upp till den äldsta gruppen med 17-18-åringar som åkte 2700 meter.
I klasserna 0-6 samt 7-9 var det ingen tidtagning medan det tävlades i de övriga åldrarna.
Det blev ingen klasseger för någon lokal åkare men däremot flera pallplatser.

Tvillingarna Idde och Lovis Fargve Vernersson, NSK, kom tvåa respektive trea i D11-12. I H11-12 var Vidar Broström, Rembo IK, tvåa och Knut Ramström, NSK, kom trea.
Agnes Ramström, NSK, blev tvåa i D15-16.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 8, 2020.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!