ANNONS

Artax Filmlabb kommer även i år att lära ut animation till barn och unga i Avesta i sommaren. Ledare i år är grundaren Emilia Henriksson samt Olle Ferner.
Foto: Pressbild

Filmlabbet återkommer till Avesta

AVESTA. Artax Filmlabb kommer även i år att lära ut animation till barn och unga i Avesta i sommaren. I år har Olle Ferner tillkommit som ledare.

Under vecka 26 samt måndag-onsdag under vecka 27 lär Artax Filmlabb ut stop motion-animation på Skolgatan i Krylbo. Detta är andra året som detta sker och labbet riktar sig till barn och ungdomar mellan 10 och 15 år. Filmskaparen och mångsysslaren Olle Ferner har tillkommit som ledare i år.
– Barnen kommer att få lära sig stop motion, de kommer att kunna skapa figurer och få gamla leksaker att börja leva. Jag älskar att skapa små världar, så jag tänker mig att vi kommer att göra det tillsammans, säger Olle Ferner i ett pressmeddelande.

Han har tidigare jobbat på Kid E Media (tidigare Ruta Ett) i Falun och bland annat jobbat med att skapa innehåll till en av världens ledande Youtube-kanaler för barn. Olle kommer att vara ledare tillsammans med Emilia Henriksson som är grundare av Artax Filmlabb.
– De här dagarna ger barnen möjlighet att från ax till limpa producera en egen film. Vi vill inspirera till berättande och stötta men inte styra allt för mycket. Jag och Olle har arbetat tillsammans på Kid E Media, det är guld att kunna involvera honom i Artax med den kompetens han har, säger Emilia Henriksson.

Filmlabbet pågår mellan den 24-28 juni samt 1-3 juli och arrangeras i samarbete med Kultur i Avesta och Film i Dalarna.
– Att se, förstå och producera film är en demokratifråga i ett digitalt samhälle. Vi vill kombinera det med fantasi och skaparglädje, säger Emilia Henriksson.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 26 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS