ANNONS

Ann Petrén spelar ”Pippi Långstrump den äldre” i filmen som granskar vad som hände några av våra hjältar från barndomen. Foto: Staffan Övgård
Foto: Sara Flodin

Filmen Fiktiv granskning visas på Folkets hus i Säter

Säter Vad hände våra kära sagofigurer från vår barndom? Detta har Jimmy Olsson tagit reda på i den ambulerande mokumentären ”Fiktiv granskning” som snart visas i Säter.

Har även du funderat på vad som hände Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Alfons Åberg när de växte upp och blev gamla?
I filmen ”Fiktiv granskning” får du reda på detta! Pippi, som spelas av Ann Petrén, har tappat kontakten med Tommy och Annika. Hon har blivit sliten och spelar på hästar på Solvalla. Reine Brynolfsson spelar Karlsson på taket som fått flygförbud och blivit en bitter verkstadsarbetare, medan artisten Stefan Sundström spelar hans bästis Lillebror.
Manusförfattare till den geniala handlingen är Jimmy Olsson som även spelar sig själv i filmen och regisserar densamma.
Den ambulerande filmen hade premiär den 21 oktober och visas på Folkets Hus i Säter den 16 november. Då kommer även Jimmy närvara.

Jimmy Olsson har regisserat filmen Fiktiv granskning och spelar även själv i filmen. Han kommer medverka vid visningen av filmen den 16 november i Säter. Foto: Alex Kalmér

Innan filmen visas kommer biobesökarna få smaka ”Pippis sockerdricka” och Karlsson på takets välkända ”kuckelimuckmedicin”.
– Vi vill stötta alla små biografer ute i landet, säger Katja Uneborg som ingår i teamet.
Hon berättar att filmen känns som en dokumentär, men är en spelfilm. Efter att filmen visats kommer Jimmy Olsson hålla i ett samtal med publiken.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS