ANNONS

Ur filmen “Darling we fell to the ground”.
Foto: privat

Film producerad av Ludvikaelev visas i Grekland

Västerbergslagens utbildningsförbunds filmer visas i Grekland, däribland ett gymnasiearbete av Linnéa Palmqvist.

Spännande vecka för Västerbergslagen utbildningsförbund,VBU, media- och estetelever. Då två av skolans filmer visas på internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen “Camera Zizanio” i grekiska staden Pyrgos.
Den ena filmen är dokumentärfilmen ”Missbruk bland unga” av Linnéa Palmqvist (SA17b), som är gjord som ett gymnasiearbete inom samhällsvetenskapsprogrammet och berättar om ett stort problem bland ungdomar i dag, som rör både dem och deras familj.

Linnéa tycker det är superkul att hennes film har gått vidare. Och skickar med ett stort tack till alla som har ställt upp och hjälpt till efter vägen för att filmen skulle bli möjlig.
Den andra filmen är experimentalfilmen ”Darling we fell to the ground” som är producerad under internationella filmverkstaden ”Filmdagar på VBU” och som gjordes med hjälp av en mycket speciell teknik med rörelse inom stillbild, så kallad ”cinemagraf”.

På grund av covid-19 sker hela festivalen digitalt. VBU:s filmer ska visas tillsammans med 188 filmer från 47 olika länder. De har blivit utvalda av mer än 2000 bidrag som skickades in till festivalen.
Med den festivalen slutade VBU:s filmår. Under 2020 visades tretton av VBU:s filmer, tio av gymnasieelever och tre av Kulturskolans elever, på festivaler i Grekland, Italien, Kroatien, Norge, Spanien, Storbritannien och Sverige.
Nu ser vi fram emot nästa år.

Filmaren Linnea Palmqvist, elev på Västerbergslagens utbildningsförbund, har med filmen ”Missbruk bland unga”på filmestivalen Camera Zizanio i Grekland. Hennes bidrag är utvalt som ett av 2000 insända. Foto: Privat
Ur filmen “missbruk bland unga” av filmaren Linnea Palmqvist. Foto: privat

Insänt av Marija Ratković Vidaković

Facebook

ANNONS

ANNONS