ANNONS

Dalahus har byggt 16 av dessa moduler som kommer att ”dockas” ihop på plats och bilda en lång länga med kioskmoduler för matservering på festivalen.
Foto: Dalahus

Festivalen satsar på lokal mat

FALUN. Hårdrocksfestivalen Sabaton Open Air byter ut de vanliga ”matknallarna” till dalakockar med lokalproducerade delikatesser.

Under ledning av White Guide-kocken och förre SM-mästaren i BBQ, Görgen Tidén, kommer besökarna få en smak av Dalarna.
– Jag har samlat några av mina vänner för att sätta ihop nåt som jag tror kommer att älskas av en hårdrockande publik, säger Görgen i ett pressmeddelande.

Fotograf: Per Eriksson

Det kommer att bli klassiker som lokalproducerade hamburgare och Görgens hemliga ribs. Dessutom kommer det serveras viltkebab, raggmunk med fläsk samt andra läckerheter som lax och abborre. Det blir även vegetariska och veganska rätter.
– Vi vill vara med i vågen av ekologiskt, närodlat och närproducerat och kunna erbjuda detta till våra besökare, säger festivalchefen Patrik Hedenström.
Nästan alla råvaror kommer att komma från Dalarna. Köttet kommer till exempel från Siljans Chark i Mora.

– Det är jättespännande och viktigt att får vara med i denna satsning, säger Johan Molin, VD för Siljans Chark i ett pressmeddelande.
Sabaton är Sveriges största hårdrocksakt och har miljontals fans över hela världen. Att besöka Sabaton Open Air anses för många av dem att få komma hem till bandet och ha en fyra dagar lång fest.

– Vi vill att alla besökare ska få en helhetsupplevelse och känna på vilken underbar mat vi kan göra här i Dalarna, säger festivalchefen Patrik Hedenström.
För till och med matbodarna kommer att vara lokalproducerade. Istället för raden av matvagnar kommer festivalbesökarna mötas av en faluröd länga med vita knutar, tillverkad av Dalahus bara några mil från festivalområdet.

– Det är resurssmarta bodar, specialgjorda för Sabaton Open Air, som är lätta att återanvända år efter år. Man ska vara rädd om naturens resurser, framhåller Pontus Wikström, på Dalahus AB.
Förutom Görgen Tidén kommer maten att tillagas av Jimmy Stening som synts mycket i TV4, Kalle Fjällrud, Simon Håll från Avesta, Mats Ansell från Mora, Petter och Micke från Kokkonsten i Falun och Steve Nyman.

Facebook

ANNONS

ANNONS