ANNONS

“Den lokala förankringen kommer att bestå, något som är viktigt både för oss och för våra kunder”, säger Tom Silverklo, vd på Dalarnas Företagshälsa.
Foto: Veronica Rigtorp

Feelgood utökar – köper företagshälsa

DALARNA. Feelgood köper Dalarnas Företagshälsa, som är Sveriges fjärde största företagshälsa. – Jag är väldigt glad att vi har möjlighet att göra det här förvärvet, säger Joachim Morath, vd på Feelgodd.

Feelgood Svenska AB har tecknat avtal om förvärv av Dalarnas Företagshälsa, Dalarnas största företagshälsa och landets fjärde största, med enheter på fyra orter i regionen. Affären är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker Feelgoods position som rikstäckande och som ledande hälsoföretaget för det moderna arbetslivet.
– Jag är väldigt glad att vi har möjlighet att göra det här förvärvet. Det är ett steg i vår strategi att stärka den lokala närvaron på viktiga marknader. Vi har redan idag ett väl fungerande samarbete mellan bolagen och Dalarnas Företagshälsa har många starka kundrelationer som vi ser fram emot att bygga vidare på, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

Dalarnas Företagshälsa är en fristående företagshälsa med enheter i Falun, Borlänge, Hedemora och Ludvika och en omsättning på 71 miljoner kronor 2020. Bolaget har funnit sedan 1969, har 59 medarbetare och drygt 800 kundföretag.
– Feelgood är ett stabilt företag med en stark vision. Man har kommit långt med sin digitala utveckling vilket nu kommer oss till del, liksom en gedigen produktportfölj. Den lokala förankringen kommer att bestå, något som är viktigt både för oss och för våra kunder, säger Tom Silverklo, vd på Dalarnas Företagshälsa.
Förvärvet genomförs genom att Feelgood förvärvar samtliga aktier i bolaget, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Tillträde till förvärvet sker efter att berörda kommuner godkänt Feelgood som ny ägare, vilket förväntas ske under perioden augusti-september 2021.
”Att skapa världens bästa arbetsplatser i Dalarn är vår vision. Med 50 år i rggen vet vi att det går. Vi arbetar nära och förebyggande med våra kundföretag och vet att det är en vinnande strategi” skriver Dalarnas företagshälsa på sin hemsida.

Feelgood skriver på sin hemsida: ”Vi arbetar varje dag för att skapa friska organisationer som når sina mål, är lönsamma och där människor mår bra. Vi stöttar allt från enskilda medarbetare och chefer till arbetsgrupper och organisationen som helhet. För det hänger ihop”.

Facebook

ANNONS

ANNONS