ANNONS

Falumusikern Peter Åberg är mannen bakom de stiliga toner och starka känslor som vid riksfinalen av Imagine Sweden också renderar honom platsen i musiktävlingens internationella final.
Foto: Pressbild

Färgstarke Peter tar popraketen till Bryssel

FALUN. Melodimagikern Peter Åberg är vinnare av musiktävlingen Imagine Sweden 2021. Falumusikerns färgstarka färdigheter fixar nu en finalplats i Bryssel. Juryn i riksfinalen är idel superlativer.

Pristagarna vid Imagine Swedens riksfinal är tre till antalet.
Och årets allra högst hyllade insats är signerad Falustationerade popraketen Peter Åberg.
Via ett i alla avseenden ytterst besjälat framträdande vinner han juryns hjärtan – på samma gång som han till synes ställer sitt eget på vid gavel. Åberg, helt klädd i vitt och i bara strumplästen, bjuder stora känslor och lyrik som tycks bottnad i liv, död och det stora dramatiska alltet däremellan.

Peter Åberg, till vardags också bekant i bandsammanhang, står i tävlingen på helt egna ben.
Låtarna som framförs i finalen bär titlarna “Dagen du dör” respektive “Flyga”, och från scengolvet på Glashuset i Gislaved utgör han den livesända tävlingens klarast lysande stjärna.
Med en formel rotad i vad som tycks vara brutal ärlighet sammanvävd med en vemodigt poetisk ådra.
Uttryck och inlevelse som får juryn att kora Peter Åberg – i konkurrens med elva andra unga talanger – till vinnare av Imagine Swedens riksfinal 2021.
Och därmed även till representant i den internationella finalen i belgiska Bryssel i september.
Juryns officiella utlåtande fastslår att “Med vibrerande harmonier och ett skört, innerligt djup trollbinds vi från första stund.
En multiinstrumentalist som levererar ett textflöde av den högre skolan. Det är ärligt, det är modigt och det berör. Vi flyger.

Finalplatsen i Bryssel åsido består priset även av 15 000 riksdaler samt tillgång till det digra musiknätverk som Imagine Sweden Agency förfogar över.
På hemmaplan hissar därtill musiknavet Dalapop, som uppbär samarbetstentakler med Peter Åberg, den expressive artistens prestation.
– Ända sedan han började gymnasiet har vi haft ögonen på popgeniet Peter från Falun. Nu har han gått och vunnit Sverigefinalen av landets största musiktävling för ungdomar.

Dalapops dynamiska duo Daniel Olsson och Pelle Andersson utvecklar hyllningskörerna på produktionscentrets Instagram-konto.
– Vi lyfter på hatten och gratulerar till den välförtjänta vinsten. Som av en händelse har vi två fantastiska singlar producerade av Erik Berglund med Peter som kanske kommer få se dagens ljus inom kort.
Goda nyheter på bred front således för blott 20-årige Peter Åberg, vars musikaliska gärning nu tar ett jättekliv in i framtiden.

Facebook

ANNONS

ANNONS