Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Veronica Maggio (bilden), Pain, Anis Don Demina och Hov1 är några av de namnkunniga akter som nu presenteras till kommande sommars premiärupplaga av Alive Festival.
Foto: Dreamstime

Färgstark artistboom från nya festivalen

BORLÄNGE/DALARNA. Vintern strösslar med minus. Istäckta bilrutor och frostrykande andedräkt. Känns värmen avlägsen? Dalarnas färskaste festival peppar nu för premiäråret 2022. Och frestar med en vision av sommar, sol och starka musikupplevelser. – Vi har jobbat hårt i det tysta och är nu megataggade att presentera ett grymt första artistsläpp, säger Alive Festivals marknadsansvarige Patrik Schultz.

Från denna fredags artistboom till första festivalton den 7 juli är det 216 dagar.
Dagar som likt ett musikens crescendo kan omsättas i puls och förväntan.
Inför något sprillans nytt. För regionen, riket och allra närmast inpå skinnet för Borlänge.

Festivalbasen Patrik Ekman framhåller teamets kreativa krafter som framträdande tillgång i arbetet.
Häri har man knutit till sig Patrik Schultz som marknadsansvarig.
En lokal scenmotor som brinner för Borlänge och regionens musikliv i såväl stort som mindre format.
– Vi har sedan starten sagt att vi ska arbeta lokalt. Det är otroligt kul att Schultz vill hänga med på resan för att göra en fantastisk festival, säger Patrik Ekman.

Alive är en festival som efter uppstartsfas knuten till omvärld och omtanke nu smider refrängkrokar redo att äntligen begå hejdundrande debutbaluns på 0243-jord.
Patrik Schultz, en av många musikaliskt hängivna kuggar i ett dalaförankrat maskineri, bekräftar glädjen i att nu offentliggöra del ett av sommarens spikade artistuppbåd.
– Ja, det känns riktigt härligt att presentera ett knippe suveräna band och artister. Vi har jobbat hårt i det tysta. Mindre snack och mer verkstad, så att säga.
Varpå han klargör kring nu rådande branschläge.
– Det märks ett enormt sug efter musik bland såväl utövare och publik som arrangörer. Många turnéer säljer slut, och härav är det också väldigt inspirerande att bjuda in till första upplagan av Alive.
Han vidareutvecklar:
– En festival är på många vis ett stort nästa steg i form av kulturevenemang. Den samlar så pass mycket på samma plats i fråga om både musikaliska uttryck och utbud i form av mat, dryck och nöje.
– Vi har haft gott om tid att säkra en otroligt stark plattform för festivalen rörande artister och övergripande struktur. Nu är det bara detaljer och spännande utformning av exempelvis det kulinariska urvalet kvar, framhåller Patrik.

Alives meriterade crew meddelar medvind för det till genre och tilltal dynamiska batteri akter som nu brakar fram bakom en upphissad ridå.
Bland dessa återfinns firade bjässar inom pop, åttiotalshårdrock, progressiv proffsrock, massiv metal med melodiklimax samt lokala tungviktare inom generöst antal kategorier.
Intill de större bokningarna hittas därtill ett explosivt kluster av talang och tunga toner under banér tillhörande samarbetspartnern Dalapop.
I enat jätteformat sätter samtliga dessa somrig feststämning vid det stora grönområdet intill Hagakyrkan som utgör festivalens fysiska högkvarter.

Den 7, 8 och 9 juli är det just här dagens både första och sista dans går av stapeln till toner av Veronica Maggio, Pain, Anis Don Demina, Myra Granberg, Hov1, Anekdoten, Nestor, Vulkan, Stonewall Noise Orchestra, Greenleaf, Broder Henrik Rapp, Gaupa, Bjoern, Evelyne och Alva.
Med flera att framöver tillkännages i färgstark formation.
– Fantastiska artister som säkrar både genremässig bredd och framför allt kvalitet, betonar Patrik Schultz.
Och inflikar en för evenemanget uttalad, omhuldad ambition att göra detta med genuina manér.
– Så är det. Vi jobbar utifrån en stark vilja att ha framförhållning och tydlighet. Man ska veta vad man får, och vad man får ska vara svinbra.
– Så här stora arrangemang måste genomsyras av kvalitetstänk, en äkthet och ett ärligt uppsåt mot besökarna.

Han konstaterar att det i det långa loppet råder öppna spjäll på utvecklingsfronten, och att man ska bygga klokt på fast fundament.
Att man ämnar jobba med sund företagskultur och långsiktiga värderingar.
Det lokala ska återspeglas i samarbeten och scenplatser, likväl som att nationella spjutspetsar sätter sin prägel på vad som spås kunna växa påtagligt med tiden.
– Vi har upplägget med tryggt biljettköp via Tickster, och det är för oss ett sätt att visa förtroende mot biljettköparna. Och glädjande nog säljer vi nu riktigt bra med biljetter.
Nästa bandkavalkad sägs vara planerad att brisera under första kvartalet av 2022, och därtill bjuda en nyhet av det spektakulära slaget.

Patrik Schultz understryker festivalstyrkans kollektiva entusiasm att befinna sig i det skede som, äntligen, ska komma att resultera i en ny festival på Borlängeareal.
– Nu kliver vi ur en lång väntan och börjar så sakteliga närma oss en minst sagt efterlängtad verklighet. Vi har något otroligt häftigt på gång.
– Till sist handlar det till allra största del om att förena magiska element som sommar, sol och livemusik. Det är en svårslagen kombination.

Alive yppar nu del ett i artistuppbådet. Foto: Dreamstime

Alive Festival
▪ När: 7, 8, 9 juli 2022
▪ Var: Borlänge, grönområdet intill Hagakyrkan
▪ Bokade akter: Veronica Maggio, Pain, Hov1, Myra Granberg, Anekdoten, Anis Don Demina, Nestor, Vulkan, Stonewall Noise Orchestra, Greenleaf, Broder Henrik Rapp, Gaupa, Bjoern, Evelyne, Alva
▪ Nästa artistsläpp: Första kvartalet av 2022
▪ Biljetter: Tickster
▪ Mer information: alivefestival.se

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!