I familjecentralen kommer flera verksamheter samlas.
Foto: Dreamstime

Familjecentral kan snart bli verklighet

SMEDJEBACKEN. Planerna på att öppna en familjecentral i Smedjebacken har pågått länge och börjar ta form. Nyligen har kommunstyrelsen antagit ett förslag som rör verksamhetens plats, utformning och hyressättning. – Vi har godkänt lokalerna och preliminärt godkänt kostnaderna, säger Fredrik Rönning (S).

I samband med kommunstyrelsens senaste möte godtogs ett förslag på avsiktsförklaring som utformats av Region Dalarna, Smedjebackens kommun och det kommunala fastighetsbolaget Bärkehus AB gällande familjecentralen som ska ligga vid Allégården i Smedjebacken.
– Vi har tittat på flera olika alternativ och kommit fram till att det här är den bästa placeringen. Det är centralt och det är nära till vårdcentralen.

I flera byggnader på Bergavägen 21 och Bergslagsvägen 19 ska familjecentralen ligga. Totalt handlar det om cirka 877 kvadratmeter i vilka mödravårdscentral, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänstens förebyggande verksamheter, såsom familjerådgivning, kommer husera.
Ägare av lokalerna är Bärkehus AB. De ska nu se till att byggnaderna renoveras och görs om så att de passar verksamheten.
– Bärkehus kommer att göra i ordning en detaljprojektering på det här. De ska ta fram en färdig bygghandling och upphandla så att man får ett pris. Hyresnivån i avsiktsförklaringen är i ungefärlig nivå med det vi har i vår budget för familjecentralen. Sen vet man inte förrän det är klart var det landar.

Målet med en familjecentral är att skapa en mötesplats där olika professioner samverkar i syfte att stärka det sociala nätverket kring barn, ungdomar och deras föräldrar.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!