IBF Faluns Johan Samuelsson och Emil Johansson är två av totalt fem Faluspelare i truppen till sommarens World Games-turnering i USA.
Foto: Sonny Jonasson

Falulirare i truppen till World Games

FALUN. Den 8–12 juli spelar Sveriges herrlandslag World Games i amerikanska Birmingham. Nu är den 14-hövdade truppen uttagen i jakten på årets första prestigeguld. – Att vinna dubbla titlar är definitivt någonting som vi siktar på, säger landslagsbasen Thomas Brottman i ett pressmeddelande från Svensk Innebandy.

14 spelare fördelat på tolv utespelare och två målvakter.
Det är antalet i den trupp som förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén siktar på att ta guld med under World Games i USA, Alabama.
Regerande svenska mästarna IBF Falun representeras av Omar Aldeeb, Rasmus Enström, Emil Johansson, Malte Lundmark och Johan Samuelsson.

Brottman kommenterar:
– Det är en flexibel trupp med många flexibla spelare som kan spela på flera positioner. Det har vägt in under den här uttagningen och sen är det viktigt att det ska kunna gå att spela under den belastning som blir med fem matcher på fem dagar i värmen där borta.

Truppen ska nu svetsas samman med ett förläger den 10-12 juni i Gävle.
– Det viktigaste blir att få alla att känna att de är bekväma på de positioner de ska spela på i första och andra hand. För som det ser ut kommer det bli att vissa får spela där de inte är 100 procent vana att spela.
– Så nu gäller det att synka ihop det och få ihop den här gruppen att nå en internationell matchkvalité och toppnivå, säger Brottman.
Och fortsätter:
– Alla vet ju att sommartid inte är normal innebandyhögtid och att det inte är vanligt att man är i sin formtopp då. Vi har därför jobbat annorlunda med spelarna i gruppen och sett över planeringen på belastning tillsammans med klubbarna och försökt att forma det mot en formtopp.

World Games är årets första stora händelse på herrsidan och förbundskapten Brottman vill definitivt gå för en dubbel.
– Att vinna dubbla titlar är definitivt någonting som vi siktar på. Vi ska jaga titlar och positioner inom världsinnebandyn och då ska det vara en del i vår magnifika plan att vinna både VM och World Games.
Han utvecklar gällande vinnarmentalitet och titeltyngd.
– Vi jobbar mycket med den mentala förberedelsen och det är grunden i det här. Spelarna måste förorda det tankesättet att jaga och inte titta bakåt.
– Ett VM-guld är ingenting, men tar man två titlar, då börjar det bli en vana. Vi ska vara vana att vinna titlar och vi ska vilja vinna oavsett vad vi vunnit tidigare.

Sveriges matcher i World Games (i svensk tid)
8 juli 17.00, Sverige-Lettland9 juli 17.00, Thailand-Sverige10 juli 19.30, Schweiz-Sverige11 juli 17.00/19.30, semifinal12 juli 17.00/19.45, bronsmatch/final

Korta fakta – World Games ▪ Internationella idrottstävlingar som sedan 1981 arrangeras vart fjärde år (året efter de olympiska sommarspelen). Skapades som en motsvarighet till OS för idrotter som inte ingår i det olympiska spelen
▪ 
I innebandygrenen får varje deltagande nation ställa upp med högst 14 spelare och upp till 4 i tränarstaben. Speltiden är 3 gånger 15 minuter. Först i slutspelsstadiet blir det förlängning och straffavgörande om så krävs
▪ T
urneringen spelas den 8–12 juli. 8 herrlag uppdelade i två grupper. De tre första dagarna spelas gruppmatcher, följt av semifinaler, placerings- och medaljmatcher
(Källa: Svensk Innebandy)

Facebook
Mångmiljonbesparing på kollektivtrafiken
Nära kliva över "drömgränsen"
"Arbetar med det bästa av båda världar"

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS