ANNONS

“Vi vill stötta lokalsamhället på samma sätt som våra kunder stöttar oss”, berättar Pontus Lingebrand som med LjusExperten satsar på framtiden och dubblar butiksytan med 100 kvadratmeter som tidigare tillhörde den i fjol konkursade skobutiken Twilight.
Foto: Sonny Jonasson

Faluföretag satsar friskt i kristider

FALUN Anfall är bästa försvar, heter det. En filosofi som anammas av Pontus Lingebrand. – När andra klappar igen så bygger vi ut, konstaterar han.

Som primus motor i framåtsträvande företag fokuserar han på ljuset i turbulenta tiders tunnlar. Pontus Lingebrand vidimerar att trots samtidens prövningar, så står hans LjusExperten på god fot med kundbas och framtidsperspektiv. Som nybliven franchisetagare förpassas snart också företagsnamnet Ljusgruvan till handlingarna där det har sällskap av äldre varianten Ljusgåvan.

Pontus upplyser om vad som hittas närmast på händelsernas horisont.
– Vi ska så fort som möjligt sätta i gång med renoveringen, som innebär att vi tar över grannlokalen som tidigare inhyste skobutiken Twilight.
– På så vis dubblar vi butiksytan och förfogar totalt över mer än 200 kvadratmeter.
Att man nu kliver in under LjusExpertens verksamhetsrubrik spår han som givande i ett flertal avseenden.
– I samband med att vi expanderar har vi valt att gå med, då jag tror att vi får ut väldigt mycket samtidigt som vi också kan ge något bra till andra. Det är väldigt fritt rörande själva upplägget, vi har ju exempelvis även inredning.
– Det är Sveriges ledande belysningskedja och jag tror att utbytet av kunskap och att dela idéer är gynnsamt, inte minst nu när det på sina håll är väldigt tufft i många branscher, resonerar han.

Den i Falun fostrade företagsenhet som nu således byter namnteckning är ett i grunden familjeförankrat företag.
Pontus har i dag huvudansvaret för butiksdriften, men erfarna sinnen och skarp yrkeskunskap finns i dubbel bemärkelse på nära håll.
– Mina föräldrar är också här och hjälper till. De är båda pensionerade, men så länge de vill och orkar är de en jättefin tillgång för mig och butiken, betonar Pontus Lingebrand i ett tonfall av genuin uppskattning.

För egen del har han i utvecklingens och utmaningens namn också klivit på en utbildning som ska stärka CV:t med dokumenterade färdigheter som ljusdesigner.
– Känner att jag vill lära mig mer, nya och fördjupade kunskaper för att därav också kunna möta våra kunder bättre, förklarar han.

Och i en snabbanalys av dagens belysningstrender skönjar Pontus några tydliga tecken i tiden.
– Just nu är det mycket skandinaviskt. Trälampor, glasbollar och öppna lampor.
– Vi främjar även gärna lokala produkter, vi vill stötta lokalsamhället på samma sätt som våra kunder stöttar oss.
Han sammanfattar den för honom och företaget nu händelserika tid som tar plats i en annars på många vis annorlunda samhällsera.
– Det är som sagt lite tufft, men vi går inte på knäna. Vi känner att vi vill satsa.

Facebook

ANNONS

ANNONS