ANNONS

25-åriga Faludamen Felicia Strålin, numera boende i Göteborg, vevade med sitt Gothenburg Dodgeball hem SM-guld i den fartfyllda idrotten. Och just hastighet har visat sig vara en av “Flisans” främsta talanger. “Jag är av någon anledning sjukt snabb att kasta mig ned och ducka bollen. Vilket har givit mig smeknamnet “Pölen””, skrattar en nykorad guldmedaljör, i bild belägen tvåa från höger på nedre raden.
Foto: Privat

Exilkulla spökade hem SM-guld

FALUN/GÖTEBORG Falun fortsätter fostra idrottshjältar. Senast ut är rock n’ roll-katten Felicia Strålin som krigat hem SM-guld i dodgeball.

SM i dodgeball, en sport på frammarsch som kräver kraft, kondition och bollkontroll, har avgjorts. Bland guldmedaljörerna finns Falufolk.

Felicia Strålin, 25, pluggar till kulturprojektledare på Kulturverkstan i Göteborg. Hon är därtill en erfaren punkprinsessa med basen i högsta hugg och med i sammanhanget rimligt påbrå från pappa Ola, trummis i världskända tillika Falurotade grindcorepunkarna Filthy Christians.
Men hon är också nykorad SM-guldmedaljör i dodgeball, en tempostark idrottsfalang för allmänheten kanske mest känd från Hollywoodfilmen med samma namn samt skolgympans variant kallad “spökboll”. I Sverige är Stockholm, Göteborg och Uppsala framträdande ambassadörer för den snabbfotade yttringen, och Umeå har tidigare gjort försök att etablera verksamhet.

Landets första mästerskap hölls i fjol, och då rodde huvudstadens lag hem de ädlaste valörerna.
I år knep västkustens damer i Gothenburg Dodgeball guldet. Ett lag Felicia Strålin anslöt för tre år sedan efter att ha träffat några av spelarna på en efterfest.
– Det här laget består av otroligt bra folk, och dodgeball är ju en sport helt befriad från machostämpel, säger Felicia.
Och konstaterar ödmjukt:
– Egentligen handlar det om att kasta hårt och slänga sig undan bollen, precis som man gjorde när man var barn.

En taktik som även föranlett Felicia och flera lagkompisar platser i landslaget, och under den chosefria hållningen vilar vetskap om att hårt arbete krävs.
– Ja, dodgeball kan verkligen vara asjobbigt och det går otroligt fort.
Just hastighet är en egenskap som präglar den unga Strålins insatser på slagfältet.
– Jag är av någon anledning sjukt snabb att kasta mig ned och ducka bollen. Vilket har givit mig smeknamnet “Pölen”, jag liksom bara smälter ned på golvet, förklarar hon i uppsluppna ordalag den egna spetskompetensen.
En specialförmåga värd sin vikt i viktiga vinster likväl som vid kamper av intern börd.
– Vi har en kille i klubben, Johannes, två meter lång och med armar bredare än en överkropp.
– Han kastar så sjukt hårt och brukar kallas för “potatiskanonen”. Blir man träffad av den projektilen flyger man flera meter, skrattar Felicia.

När det av Falun färgade Gothenburg Dodgeball säkrat SM-guldet väntade nästa åtagande för Felicia Strålin.
– Jag arrangerade hardcorespelning på Musikens hus med banden Victims och Horndal, så det var bara att släpa sina onda ben dit.
– Det är så vansinnigt med trappor inne på Musiken hus, så jag orkade inte springa upp till bandens loger och kolla läget hela tiden. “De får ringa om det är något viktigt”, tänkte jag.

Facebook

ANNONS

ANNONS