ANNONS

Erika Engh är nybliven vd på AEB i Ludvika.
Foto: Privat

Erika tar över vd-posten i pappas företag

LUDVIKA z Erika Engh tar över som vd i sin fars bolag AEB med cirka 35 anställda. – Det är en ära att få ta över den verksamhet som pappa och personalen byggt upp under många år, säger hon.

Anläggningsentreprenader AB startades av Håkan Lodin 1988 tillsammans med dåvarande delägare.
Sedan starten har Lodin och medarbetarna utvecklat bolaget till ett av länets större anläggningsföretag. Med cirka 35 anställda är AEB också Ludvikas tredje största privata arbetsgivare.
Håkan Lodin äger fortfarande bolaget och kommer att arbeta vidare som styrelseordförande och marknadschef. Vd-posten har innehafts av Thomas Blomberg som nu ska lägga all kraft på Ludvika lastbilscentral som också ingår i koncernen.
Ny vd blir Lodins dotter Erika Engh som har en lång bakgrund som arbetsledare och entreprenör, de sista elva åren i företaget Engh mek som hon drivit tillsammans med maken Mathias Engh.
– Vi kommer fortfarande att jobba tätt ihop och hitta synergier både med det bolaget och andra bolag som Håkan Lodin äger, säger den nyblivna vd:n.
Vad är det första du kommer att göra i AEB?
– Jag vill stärka oss ytterligare på marknaden och skapa en fin känsla hos personalen så att de trivs och vi kan jobba framåt mot nya mål, säger Erika Engh.
– Personalen är ju det viktigaste vi har, fortsätter hon.
Företaget kommer att behöva nyanställa, men hur många är inte klart i dagsläget.
AEB omsätter cirka 130 miljoner kronor och Ludvika lastbilscentral 70 miljoner kronor. I koncernen ingår också exploateringsbolaget Brittsand fastigheter som kommer att lägga ut 60 tomter vid Väsman till försäljning i höst.
– Det blir något nytt och det känns också jättekul, säger Erika Engh.

Fakta/Erika Engh
Ålder: 43 år.
Bor: I Ludvika.
Familj: Man och fem barn.
Yrke: Verkställande direktör på AEB.
Intressen: Att umgås med familjen, vara i skogen och träna med min hund.

Facebook

ANNONS

ANNONS