ANNONS

Erik Nises ny ordförande i Socialdemokraterna Borlänge.
Foto: Ombudsman Lars Jonsson (S)

Erik Nises valdes till ny S-ordförande

Efter 21 år byter Socialdemokraterna i Borlänge ordförande. En skräll, då valberedningens förslag var Peter Hultqvist, men årsmötet ville annorlunda.

Erik Nises fick 79 röster mot Peter Hultqvists 65.
Valberedningen för Socialdemokraterna i Borlänges förordade försvarsminister Peter Hultqvist till ordförande, detsamma gjorde avgående ordförande Kenneth Persson.
Vid årsmötet den 7 september ville årsmötet annorlunda och valde således Erik Nises.
Erik Nises har varit med i Socialdemokraterna i många år. För tre år sedan flyttade han tillbaka till Borlänge och började engagera sig politiskt här.
– Det är ju alltid lite pirrigt och lite spänt, men jag har känt ett starkt stöd från medlemmarna, säger Nises om röstningen.

Han kommer att jobba med att utveckla föreningen, och säger att alla organisationer behöver anstränga sig för att utvecklas.
Bland annat kommer han att med god hjälp av medlemmarna, hitta flera och enklare sätt att engagera sig, att folket ska känna att de blir lyssnade på.
– För Borlänge är det viktigt att känna att det lönar sig att engagera sig, oavsett vilken förening eller organisation man gör det i.
– Det finns många bra idéer ute i vår organisation, som kommer att få utveckla partiet och organisationen. Målet är det samma, men metoderna måste utvecklaas, avslutar en glad ordförande.

Till vardags jobbar Erik Nises som lärare på Maserskolan, tidigare jobbade han i Stockholm som bland annat pressekreterare åt stadsministern Stefan Lövén.
Han är barnbarn till Börje “Röde Börje” Andersson.
Nises har även jobbat som journalist på Dala Demokraten och Aftonbladet.

Facebook

ANNONS

ANNONS