ANNONS

Här går starten i stafetten 2019 över 3×10 kilometer. Längden på årets stafett är densamma men med skillnaden att respektive sträcka är 2×5 kilometer i stället för 1×10 kilometer.
Foto: Engelbrektsloppet

Engelbrektsstafetten – årets roligaste skidlopp

Sätt ihop ditt drömlag på jobbet, med kompisarna eller kanske med familjen. Alla kan åka en mil och vara med i utlottningen av resor från Ving värda 25 000 kronor. Det här ska handla om Engelbrektsstafetten.

Engelbrektsstafetten, där sträckan är 3×10 kilometer, har blivit ett populärt inslag under Engelbrektsloppets Vintervecka.
De två senaste åren har dock loppet blivit inställt på grund av coronapandemin och nu blir det tredje gången den kommer att arrangeras. Senaste upplagan genomfördes 2019
En nyhet är att varje sträcka kommer att delas upp på två femkilometersvarv, en annan nyhet är att den nya huvudsponsorn Ving lottar ut resecheckar.

Patric Wilhelmsson, Team NID, spurtar här i mål som tvåa vid förra upplagan av Engelbrektsstafetten, 2019. Foto: Engelbrektsloppet

Stafetten lockar åkare och lag från många olika delar av landet och förutom alla åkare från närområdet kommer de bland annat från Göteborg, Eskilstuna, Norrköping och Stockholm.
Nu blir det tredje gången som denna stafett körs under tävlingshelgens inledningsdag och det är en enda klass så det går alldeles utmärkt att blanda killar och tjejer.
– Ving är ny sponsor till stafetten. De kommer att göra en skid- och sportsatsning i framtiden och de tycker det här är en bra koppling. Så för att få folk engagerade och åka loppet så skänker de resecheckar och det är inte till det vinnande laget utan alla lag deltar i en utlottning. Det är prisutdelning på torget direkt efteråt och där dras pristagarna och personerna i laget får dela på 25 000 kronor, berättar verksamhetschef Fredrik Persson.

Vings inträde är en nyhet för året och en annan är att varje sträcka kommer att vara 2×5 kilometer i stället för 1×10 kilometer vilket betyder att varje åkare kommer att varva inne på torget. 

Facebook

ANNONS

ANNONS