En man från Gagnefs kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för mordförsök. Han ska ha försökt att döda en kvinna genom att avlossa ett skott mot henne, i centrala Falun.
Foto: Sonny Jonasson

En man åtalas för att ha avlossat skott mot kvinna på öppen gata i centrala Falun

FALUN/GAGNEF En man i 30-årsåldern, bosatt i Gagnefs kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för mordförsök. Enligt åklagaren ska mannen ha försökt att döda en kvinna genom att avlossa ett skott mot henne, i centrala Falun.

Händelsen inträffade den 10 november i fjol, på Myntgatan i centrala Falun. Den nu åtalade mannen ska, enligt åtalet, ha försökt att döda en kvinna genom att avlossa ett skott med ett jaktgevär mot henne.

Skottet ska ha gått in genom rutan på den personbil som kvinnan satt i och kulan ska ha varit nära att träffa henne. Enligt åklagaren skadades inte kvinnan av skottet men hon ska ha fått splitterskador från glas och metallfragment som träffat henne.

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten skriver åklagaren att kvinnan och den nu åtalade mannen tidigare har haft en relation.
“Mot slutet av utredningen ändrade den åtalade mannen sin inställning och medger numera att han avlossat ett skott mot målsägande. Han menar att han inte haft uppsåt att döda eller skada kvinnan, utan att han egentligen velat skrämma henne”, skriver åklagaren i pressmeddelandet.

Mannen åtalas även misstänkt för framkallande av fara för annan då mannen enligt åklagarens bedömning utsatte en förbipasserade kvinna för fara genom att avlossa skott i närheten av henne. Åklagaren skriver i åtalet att mannen “begick gärningen av grov oaktsamhet. Den grova oaktsamheten bestod i att NN dagtid avlossat ett skott med ett gevär i tätbebyggt område där det funnits flertalet personer”.

Den åtalade mannen förnekar båda brotten som han misstänks för.

Artikeln publicerades i Lokalt i (Borlänge) nr 19, 2022.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!