ANNONS

Fri som en fågel heter Sara Barnards motorsågskonst.
Foto: Rose-Marie Eriksson

En konstkantad åpromenad i By

BY. Under sommaren pågår konstutställningen “Salong på gång” vid By nya kyrkogård. Längs med Åbrinken och Årängsån ställer inbjudna konstnärer ut sina konstverk i många olika material och former.

By nya kyrkogård är en vacker oas och plats för en konstutställning.
Lotta Petterssons skulptur “Frö”.
Pontus Ersbackens konstverk “Kraken” i rosa marmor.
Utställningen är ett inititativ av kyrkomusikern Heléne Thunberg och kan besökas dygnet runt. Under de mörka timmarna lyser stämningsfull belysning upp konstverk och promenadstråk.

Gunilla Johansson skapar i betong och hennes konstverk kallas “Framtidens frö”. Sara Barnard är motorsågskonstnär från Fläckebo och ställer ut ett konstverk kallat “Fri som en fågel”.
Flera av de medverkande konstnärerna är från Avesta kommun, bland annat Gunder Hägg, en självlärd smed som inspireras av sin fantasi. Karin Stensgaard bor i Haltarsbo och jobbar som vaktmästare på kyrkogårdarna i By och Hordal. Lotta Pettersson har boende i By kyrkby och ställer ut skulpturen Frö. Pontus Ersbacken från Lilla Dicka vill lyfta fram den traditionella statyn i den moderna kulturen och ställer ut “Kraken” i rosa marmor. Peter Abrahamsson är ortens ljud- och ljusmästare och figurerar bland annat i Avesta Art, Horndalsrevyn och den som arrangerar ljussättningen av konstverken i Salong på gång.
Förutom konstutställning är ett besök på By nya kyrkogård en kulturpplevelse i sig och bjuder på en både vacker och rofylld vandring. Utställningen pågår till och med den 31 augusti.

Facebook

ANNONS

ANNONS