Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Anna-Lotta Larsson tillsammans med pianisten Andreas Landegren kommer till Missionskyrkan i Borlänge den 2 december med konserten Anna-Lottas Jul.
Foto: Pressbild

En jultradition är på ingående – ”Äntligen!”

BORLÄNGE. Dags för den efterlängtade turnén med Anna-Lottas Jul, som kommer till Borlänge den 2 december. – Äntligen kan den 27:e julturnén som var inbokad 2020 gå av stapeln, säger Anna-Lotta Larsson.

Den 27:e julturnén med Anna-Lottas Jul börjar i Luleå den 24 november. I år gör Anna-Lotta Larsson tillsammans med pianisten Andreas Landegren och lokala körer en näst intill rikstäckande turné i 14 städer. Anna-Lottas jul har för många blivit en tradition.
– Äntligen kan den 27:e julturnén som var inbokad 2020 gå av stapeln. Som vi har längtat. Det kom en pandemi emellan men nu vill vi möta vår kära publik igen, säger Anna-Lotta Larsson.
Hon och pianisten Andreas Landegren har lång erfarenhet av att samarbeta med dirigenter och körsångare. Det är också ett signum för Anna-Lottas Jul som i år besöker 14 städer.
Det är 27:e året som de ger sig ut på vägarna och turnén har blivit närmast en institution i både kyrkor och konserthus i hela Sverige.

Anna-Lotta Larsson är för många ett känt ansikte ifrån ”Anna” i ”Värmlänningarna”. Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980, även om hennes TV-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program ”Blå Vägen”.
Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Hon har släppt 14 soloalbum och de fyra senaste på eget skivbolag tillsammans med Andreas Landegren.

Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan. Hon är född i Karlstad, men flyttade tidigt med familjen till Norrbotten. Först till Luleå och sedan till Öjebyn, norr om Piteå.
Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han syns ofta i TV-produktioner, till exempel de senaste åtta somrarna som kapellmästare för Lotta på Liseberg i TV4. Andreas rosas av kör och körledare för sina körarrangemang som han även gjort i år.
– Årets höjdpunkt, vår julturné, närmar sig äntligen. Det ska bli fantastiskt att få åka landet runt och möta körer och publik igen, säger Andreas Landegren.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!