Golfsäsongen är i gång runtom i regionen, däribland på Samuelsdal. Klubbchefen Lasse Käck ser en annorlunda säsong ta sin början. “Vi är jäkligt glada att vi kan vara i gång och köra vår verksamhet”, framhåller han i ett tonfall av ödmjukhet inför de utmaningar inte minst idrotten handskas med i nuläget.
Foto: Sonny Jonasson

“En annorlunda men spännande säsong”

FALUN Stadsnära golfidyllen Samuelsdal saluterar säsongen 2020. En friluftsoas med jubel kontra hjärnsläpp bakom varje sving. Spelarna går man ur huse i jakt på nya mål över 18 hål.

Det är förhållandevis tidiga golftider, men vädrets makter vänder väna sidan till för länets många puttpotentater.
På Samuelsdals GK har drivingrangen varit öppen för övning drygt en månad, sedan en tid tillbaka också de nio långhålen.
Förra veckan lyfte man så vårvinterns sista ridå och gav grönt ljus till banans resterande nio hål, vilket nu visar den spatiösa platsen i helfigur.

Här kan sport begås och samtidigt hälsosamt avstånd hållas.
– Banan är i rätt bra skick, och det är redan junikvalitet på greenerna.
– Det ser mycket fint ut för årstiden, konstaterar en uppåt klubbchef i Lasse Käck.
Han inflikar att man i likhet med övriga golfbanor belagts med restriktioner som innebär tävlingsförbud till och med i första hand den 30 juni.
Men att den allmänna spelglädjen är närande och allestädes närvarande i säsongens upptakt. En milt skrattande klubbchef liknar anstormningen av taggade spelare med kossor på grönbete.

Och fortsätter:
– Vi är jäkligt glada att vi kan vara i gång och köra vår verksamhet, framhåller Lasse i ett tonfall av ödmjukhet inför de utmaningar inte minst idrotten handskas med i nuläget.
De 18 hålen på Samuelsdals GK kan, förutom gott skick, framöver också åtnjuta vissa purfärska karaktärsdrag. Bland annat ska hål 12 och 13 få nya utslagstee.
– På hål 13 grävde vi även ur dammen förra året, och till detta hål skapas en ny, stor grästee.
– Vi väntar bara på jord så dessa utslagsplatser kan färdigställas, förklarar Lasse.

Såväl range som övningsgreen är flitigt besökt av längd- och precisionssuktande entusiaster beväpnade med järnklubbor, stilfullt konstruerade puttar och träklubbor med grovkalibriga huvuden värdiga en anakonda av alfamått.
Tugget är uppsluppet och över det böljande närområdet hovrar en jovialisk, inkännande stämning.

Lasse Käck för egen del vet vilka värdefulla Samuelsdalska drag som sätter guldkant på upplevelser knutna till den 1993 bildade klubben.
– Tillgängligheten är underbar, att det är så nära staden. Det är bara att glida upp hit och lira, liksom.
– Jag gillar dessutom korthålen mycket, och så tycks även många andra göra. Såväl amatör- som elitspelare. Greenerna är speciella och klurigare än man tror.

Lasse aktiverar vidvinkelobjektivet, låter tankarna omfamna dagsläget likväl som den sommar och höst som komma skall.
Jakten på det perfekta slaget är i år av det unikare slaget. Golfandet betyder nu på sätt och vis mer än någonsin tidigare.
– Vi går en annorlunda men också spännande säsong till mötes, säger Lasse Käck.
– Det känns fint att mitt i all bedrövelse som omger oss så kan golfen bidra med något positivt.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!