ANNONS

Anita Sundmarker framföra vacker orgelmusik under Fredagsmusiken i Stora Tuna kyrka.
Foto: Veronica Rigtorp

En andningspaus med lite musik

BORLÄNGE. Nu är fredagsmusiken i Stora Tuna kyrka i gång igen. Först ut var Anita Sundmarker med ett halvtimmesprogram på orgel.

Populära fredagsmusik i Stora Tuna kyrka är tillbaka, vid åtta tillfällen och en blandad repertoar.
Aldrig någonsin har det varit så kännbart hur viktiga vi är för varandra, hur mycket vi behöver mötas och känna att vi är en del av en större gemenskap, skriver kyrkan i sin programförklaring av fredagsmusiken.
Och fortsätter: Svenska kyrkan i Borlänge vill vara en del av denna gemenskap genom att erbjuda olika mötesplatser för alla som bor och vistas i pastoratet.
Vad passar bättre än att inleda helgen med en andningspaus där du kan njuta av musik och vila i kyrkans lugna atmosfär. Låta tankarna och vardagens brus komma till ro och samla energi inför helgen.

Anita Sundmarker var först ut att framföra sin repertoar under Fredagsmusiken i Stora Tuna kyrka. Foto: Veronica Rigtorp

Anita Sundmarker repertoar började med tre musikstycken från 1700-talet bland annat Adagio av G Tartini. Därefter blev det lite folkliga låtar som Säg mig den vägen komponerad av Rune Lindsten från Säter.
Därefter bjöds det på ett flöjtstycke och därefter filmmusiken Gabriels Oboe av Ennio Morricone från The Misson. Tuba Tune av C S Lang blev avslutningen på det planerade programpunkterna.
Efter Anita Sundmark kommer Helena Larsson, även hon på orgel, att spela den 8 oktober. Eva Lövgren, piano och Charlotte Liss på cello spelar den 15 oktober. Orgelmusik av Sören Hult blir det den 22 oktober och 29 oktober får besökarna höra Anna Andersson spela orgel och piano.
Därefter återkommer Anita Sundmark med allhelgonamusik, innan de två avslutande gångerna den 12 och 19 november kommer att bjuda på Sören Hult den 12 och fredagen därefter på Helene Larsson.

Facebook

ANNONS

ANNONS