ANNONS

Responsen på Elitkortet har varit god, säger gänget som driver Elitkort UF. Från vänster Alice Eriksson, Sebastian Norgren och Tuva Berg. Fattas gör Maja Andersson.
Foto: Veronica Rigtorp

Elitfotboll för en billig peng

BORLÄNGE. Elitkortet UF ska få fler unga att ha råd att gå på elitfotboll. Det hoppas eleverna på Hagagymnasiet som driver företaget.

– Vi gör ett gemensamt säsongskort för Borlänge två elitfotbollslag, Kvarnsveden och Brage. Ett säsongskort som ge unga en större möjlighet att kunna gå och se matcher, utan att behöva välja bort det på grund av kostnaden, säger Tuva Berg.
Kortet är anpassat för studerande ungdomar i åldern 16-25 år.

De 100 säsongsanpassade korten har precis kommit tryckts och kommer att ge innehavaren möjlighet att gå på hela 30 matcher under säsongen som börjar i april.
– 600 kronor kommer ett kort att kosta, då blir det 20 kronor per match, förklarar Sebastian Norgren.
– En bragematch för oss kostar annars 80 kronor, och en Kvarnsveden IK match kostar 100 kronor, förklarar Alice Eriksson.

Alla i Elitkortet UF har spelat fotboll, men Alice Eriksson spelar fortfarande och har nyligen belönats med ett a-lagskontrakt i Kvarnsvedens IK.
Då säsongen startar hoppas man ha sålt alla korten. En viss procent av intäkterna för av de sålda korten går till klubbarna.
– Det här är en målgrupp de saknar nu, så det är ingen förlust för klubbarna att vi säljer de här säsongskorten. Då får dom in någonting istället för ingenting, berättar Alice Eriksson.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 05 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS