Säters Powersport invitation hålls på motorbanan i Aspnäs, strax utanför Säter, den 3 juni. “Många är jätteladdade efter pandemin”, säger Christoffer Tiurinen som driver Säters Powersport tillsammans med frun Emelie Wester.
Foto: Karin Diffner/Arkiv

Efterlängtad motorträff hålls på nytt vid Aspnäs

SÄTER. Säters Powersport invitation hålls på motorbanan i Aspnäs, utanför Säter, den 3 juni. – Många är jätteladdade efter pandemin, säger Christoffer Tiurinen som driver Säters Powersport tillsammans med frun Emelie Wester.

Motorträffen hålls för tredje gången. Tidigare har det skett på hösten men nu är efterfrågan så stor bland besökarna att det blir en försommarträff.
– Vi har haft det på hösten tidigare men det är så många som har frågat efter detta att vi kör på försommaren i stället. Många är jätteladdade och vill göra något sådant här efter pandemin, vi hade heller inget i höstas. Det här brukar vara ett väldigt uppskattat arrangemang, säger Christoffer Tiurinen.
Vad kommer att hända under träffen?
– Vi ställer i ordning banor där den som vill får köra trail (fyrhjuling) eller enduro. Sedan har vi en pop-up-butik och så blir det lite utställare och så, säger Christoffer Tiurinen.

Tidigare har man även kört så kallad mudkörning, där det körs i leriga spår, på motorträffen i fråga. Den här bilden är dock tagen vid en annan tävling på Aspnäsbanan, 2012. Foto: Pär Sönnert

Tidigare har man även kört så kallad mudkörning, där det körs i leriga spår.
– Men det skippar vi i år, i stället är det mer fokus på frikörning. Vi brukar ha sinnessjuk tur med vädret, det har varit strålande sol vid våra tidigare träffar och vi hoppas att det håller i sig, säger Christoffer Tiurinen.
Tidigare i år utsågs Christoffer Tiurinen och Emelie Wester till Årets Unga företagare i Säters kommun. Aktiebolaget heter fortfarande Säters Cykel & Motor AB men i fjol ”knoppades cykeldelen av och butiken heter numera Säters Powersport.
– Så nu är vi renodlade inom powersport, alltså exempelvis vattenskotrar, snöskotrar, fyrhjulingar, ”side by side”-fordon med mera, förklarar Christoffer Tiurinen.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!