ANNONS

Arne Fredrikssons ställer ut på BOMO.
Foto: Veronica Rigtorp

Efter lång väntan – nu visar Arne sitt måleri

BORLÄNGE. Efter ett långt coronauppehåll öppnar nu Borlänge konstförening upp en utställning med den välkände och ”explosivt” produktive Borlängekonstnären Arne Fredriksson. ”Mollstämd dur” – måleri från då och nu.

Borlänge konstförening ställer ut Arne Fredriksson utställningen ”Mollstämd dur”- måleri från då och nu. En utställning som pågår fram till och med den 6 september på BoMo, Borlänge (i anslutning till Borlänge bibliotek).
Öppettiderna för utställningen begränsas till tre dagar i veckan – onsdag, torsdag, fredag och ingen vernissage genomfördes med anledning av pågående pandemi.
”Det är nu det händer. Det här är en explosion, det är som att öppna portarna och visa att jag finns.” har föreningen skrivit i presentationen av utställningen.
Nu ska den äntligen bli av – ”Mollstämd Dur” med Arne Fredriksson på Borlänge Modern.

Arne Fredrikssons konst på BOMO. Foto: Veronica Rigtorp

Det är drygt ett och ett halvt år sedan Borlänge Konstförening kontaktade Arne Fredriksson och kom överens om en utställning som skulle öppna i maj 2020. Men så kom pandemin och alla fick tänka om. Nu är det fjärde gången gillt och den här gången kommer det att bli av, skriver konstföreningen.
Arne Fredriksson har målat intensivt varje dag, trots det fysiska handikapp som följer med Parkinsons sjukdom. I väntan på att det ska bli möjligt att öppna utställningen, har det blivit många målningar – oljor, pasteller, kolteckningar och nu på slutet akvareller.
Arne Fredriksson är född 1941 i Norbo (Silvberg), Dalarna. Han är bosatt och verksam i Nyckelby, Borlänge.

Facebook

ANNONS

ANNONS