ANNONS

IBF Hedemora vann DM i innebandy, för både damer och herrar. Förmodligen är det de första DM-gulden som klubben tagit, i någon av klasserna.
Foto: Malin Eriksson/IBF Hedemora

Dubbla DM-guld för IBF Hedemora – vinst för både damerna och herrarna

HEDEMORA Distriktsmästerskapen i innebandy blev en riktig braksuccé för IBF Hedemora. Det blev guld både på dam- och herrsidan. “Tjejerna visade verkligen hjärta”, berömmer Jimmy Hedman, tränare för damlaget. “Vi har en bredd som vi inte haft tidigare”, säger Jarmo Holmstedt, tränare för herrlaget.

Den gångna helgen avgjordes DM, för damer respektive herrar, i innebandy på Lugnet i Falun och det blev stora framgångar för lagen från IBF Hedemora.
– Vi hade inga större förväntningar inför DM. Vi visste inte nivån på vare sig motståndarna eller oss själva men vi fick möjlighet att testa några saker som vi har tränat på. Jag fick nyss veta att det här var första gången som IBF Hedemora vinner DM på damsidan, säger Jimmy Hedman.

I finalen ställdes IBF Hedemoras damer mot IBK Borlänge, som man föll mot i gruppspelet. Finalen vann Hedemora med 4-2.
– Detta trots att våra två mest offensiva spelare, Jenny Tollsten och Frida Moberg, satt på läktaren i finalen. De andra tjejerna visade verkligen hjärta. Lina Tollsten var en gigant i finalen. Hon var överallt, först nere och täckte skott och sedan uppe och vann tillbaka bollen. Sedan var Stina Källström grymt bra i målet. Hon ger oss en chans att vinna alla matcher. Stina kommer att gå långt, berömmer Jimmy Hedman.

Turneringen spelades innan själva säsongen drar i gång. I fjol avbröts säsongen efter bara ett par matcher, på grund av coronapandemin.
– Truppen har en ung snittålder, med många som är födda 2004-06. Sedan är det ett gäng med som är runt 24, 25 år. Det har försvunnit några spelare från förra säsongen men vi har även fått in ett par nya namn.

Vad är er målsättning med säsongen?
– Tjejerna känner att det är mycket upp dem själva. Vi går såklart för att vinna varje match. Däremot har vi dålig koll på hur bra de andra lagen är, men med Stina Källström i målet så har vi som sagt chansen att vinna alla matcher vi spelar, säger Jimmy Hedman, vars lag har seriepremiär i division 1 på söndag, den 26 september, hemma i Vasahallen mot IBK Uppsala Teknologer.


IBF Hedemoras damer vann DM-guld, precis som herrlaget. Foto: Privat

Herrarnas finalmatch blev ännu mer spännande. Mötet med IBF Falun Ungdoms division 3-lag slutade 2-2 efter full tid och efter en mållös förlängning avgjordes det hela på straffar.
– Amadou Jallow satte den avgörande straffen och vårt “målvaktsmonster” Linus Hansson räddade sedan deras sista straff. Mig veterligen är detta första gången som IBF Hedemora vinner DM på herrsidan, det har i varje fall inte hänt på de senaste 20 åren, säger tränaren Jarmo Holmstedt.

Vad var det som gjorde att ni vann turneringen?
– Vi har tränat bra i sommar och har en väldig bredd som vi inte haft tidigare. Sedan har vi fått in många unga killar, födda 2003 och 2004, som håller hög nivå. Det gör att de äldre får ta i lite extra för att ta en plats. Sedan har vi en bra stämning i truppen, alla respekterar varandra och sköter sig. Lagkänslan är stark.

Någon särskild spelare som gjorde bra ifrån sig i DM?
– Jag tycker att ingen spelare gjorde en enda dålig match. Vi hade en väldigt hög lägstanivå i alla matcher. Det var samma snack i laget, alla spelare höll med om att alla var grymt bra under hela turneringen.

Vad har ni för målsättning med den kommande säsongen?
– Vi brukar inte ha någon tydlig målsättning men det är klart att vi går ut för att försöka vinna varje match. Vi får se var vi står någonstans men vi tror att vi ska bli ett topplag, vi har spelarmaterialet för det. Vi ledde serien efter fyra matcher i fjol, men sedan avbröts säsongen på grund av pandemin. Nu ser vi fram emot att få spela en hel säsong. Det finns ett uppdämt behov av att få spela matcher, säger Jarmo Holmstedt, vars lag har seriepremiär i division 2 lördagen den 2 oktober mot Lokomotiv Grillby IBK, hemma i Vasahallen.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 39, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS