ANNONS

Under den senaste Teknikerjakten som pågick mellan 2018 till 2021 deltog drygt 9 000 elever och över 1 000 lärare fick vidareutbildning. Exempel på aktiviteter är Teknikmässan, Industrinatten, och Eximus (den senare ses på bilden från 2016).
Foto: Veronica Rigtorp

Drygt tio miljoner till Teknikjakten

DALARNA. Ljungbergsfonden investerar drygt tio miljoner kronor till Teknikerjakten vid Högskolan Dalarna.

Det behövs mer kompetens inom naturvetenskap och teknik. Därför fortsätter Ljungbergsfonden satsningen inom området och investerar 10 850 000 kronor till projektet ”Teknikerjakten 5” för perioden 2021-2024.
En satsning för att på sikt attrahera framtida arbetskraft till den naturvetenskapliga och tekniska sektorn.
Teknikerjakten drivs av Högskolan Dalarna och är ett samarbetsprojekt mellan högskolan, Ljungbergsfonden, 2047 Science Center och Borlänge och Falu kommun.
Med hjälp av Teknikerjakten utvecklas och stärks intresset för naturvetenskap och teknik på alla stadier, från förskola till högskola.

Satsningen innebär också inspiration och kompetensutveckling för lärare, samt att studenter på Högskolan Dalarna får genomföra unika teknikprojekt.
– Teknikerjakten är en mycket viktig länk mellan skola och högskola, men också till viss del mellan skola och näringsliv. Med denna långsiktiga investering från Ljungbergsfonden kommer särskilt länken mellan skola och näringsliv att stärkas ytterligare, säger Johan Sonne, projektledare för Teknikerjakten.

Målsättningen är att skapa intresse för de naturvetenskapliga och tekniska utbildningsplatserna på regionens gymnasieskolor och Högskolan Dalarna, skriver Högskolan Dalarna i pressmeddelande.
Projektet bidrar även till att utveckla allmänbildningen och att ge skolor möjlighet att arbeta med spetskompetens inom naturvetenskap och teknik. Dessutom ingår studie- och yrkesvägledning för att skapa målbilder och visa förebilder.

Under den senaste Teknikerjakten som pågick mellan 2018 till 2021 deltog drygt 9 000 elever och över 1 000 lärare fick vidare-utbildning.
Nya inslag är fler digitala aktiviteter för att nå fler elever och lärare, men också för att effektivisera arbetet. Exempel på aktiviteter är Teknikmässan, Industrinatten, sommarjobb för blivande studenter och Eximus.

Facebook

ANNONS

ANNONS