Eftersom ingen lämplig köpare dykt upp har Kjellåke Östlund bestämt sig för att fortsätta driva Bäsna trädgård ett år till.
Foto: Karin Diffner

Driver trädgården ett år till

BÄSNA. Efter att inte ha hittat några lämpliga köpare så fortsätter Kjellåke Östlund och Erling Åsling driva Bäsna trädgård ett år till. – Nu när man har ställt om i huvudet så känns det roligt igen, säger Kjellåke.

Som vi skrev i höstas så tänkte Kjellåke Östlund sälja Bäsna trädgård som han byggt upp under 25 år. Han och maken Erling Åsling har båda passerat 70 år och ville sälja medan de fortfarande är friska.
Men trots fem spekulanter har det inte blivit någon affär.
– De har dragit sig ur av olika anledningar, säger Kjellåke.

Samtidigt vill paret inte heller sälja till vem som helst.
– Nej, vi vill att rätt personer ska köpa, som inte bara lägger ner efter några månader eller använder det som privat trädgård.
Eftersom det redan gått en dryg månad in på det nya året så bestämde sig Kjellåke och Erling nyligen för att fortsätta ett år till.
– Jag gick och hoppades på en försäljning ändå fram till nyår, men nu när man ställt om i huvudet ska det bli roligt att börja igen.

Vad är det som du tycker är roligt?
– Att träffa alla trevliga och glada kunder. Och växterna förstås. Sedan får man stå ut med att det är mycket arbete.
Och kärleken till kunderna verkar vara ömsesidig. När Kjellåke la ut på Facebook att han och Erling ska driva trädgården ett år till blev jublet stort.
– Ja, det är många sa hört av sig och över tusen personer har gillat inlägget på ett dygn. Jag är överväldigad.
Den 22 april öppnar handels- och visningsträdgården för säsongen. Men försäljningsplanerna är fortfarande aktuella.
– Nu har vi annonserat också på riksplanet, så vi får se vad som händer. Det känns skönt att vi har hela säsongen och nästa vinter på oss, säger Kjellåke Östlund.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS