ANNONS

Falu tingsrätt har dömt en man i 25-årsåldern för att ha våldtagit en kvinna på en toalett på en idrottsanläggning i Falu kommun.
Foto: Sonny Jonasson

Döms för våldtäkt på idrottsanläggning

FALUN En man i 25-årsåldern, från ett angränsande län, har dömts för att ha våldtagit en kvinna på en toalett på en idrottsanläggning i Falu kommun. Själv förnekar han brott.

Brottet begicks i slutet av februari 2020. Mannen och kvinnan träffades i en idrottsanläggning i Falu kommun. Kvinnan har berättat att mannen tog tag i henne, drog in henne på en toalett och våldförde sig på henne. Enligt kvinnan försökte hon inte ta sig loss “eftersom hon trodde att det då skulle bli värre”.

Mannen har förnekat brott och uppgett att kvinnan har hittat på alltsammans. Enligt honom satt de på en bänk och pratade och kvinnan lutade sitt huvud mot hans axel.

Ett vittne har berättat att kvinnan var upprörd efter händelsen och att hon berättade för vittnet vad som hade hänt. Vittnet hade aldrig sett kvinnan så uppriven som vid det tillfället.

Falu tingsrätt anser att kvinnan lämnat en “relativt klar och detaljrik berättelse” och att hennes uppgifter framstår som trovärdiga. Dessutom konstaterar tingsrätten att flera vittnen berättat om ur kvinnan uppträdde strax efter händelsen samt några dagar efteråt.

Sammantaget anser tingsrätten att det är bevisat att mannen begått brottet. Tingsrätten dömer mannen för våldtäkt. Han döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift samt 240 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till 1,5 års fängelse. Dessutom ska mannen betala 75 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 2, 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS