ANNONS

En ny rådgivningstjänst, 2288 – Djurvärldens vårdguide, ger katt- och hundägare möjlighet till kostnadsfri hjälp.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Djurens vårdguide – kostnadsfri rådgivning för djurägare

DALARNA Professionell rådgivning för djurägare är nu endast ett samtal bort genom 2288 – Djurens vårdguide, en djurvärldens version av 1177 vårdguiden.

Djurens vårdguide är en rådgivningstjänst som tillsammans med försäkringsbolag och djurkliniker erbjuder oberoende och kostnadsfri hjälp till djurägare via telefon. Det nya numret som alla hund- och kattägare bör lägga in i mobilen är 90 228.
Syftet är att förenkla valet bland befintliga vårderbjudanden för djurägare. Genom en oberoende kliniklistning och ett samarbete med försäkringsbolagen Folksam, Sveland och Moderna vill djurens vårdguide även öka transparensen mellan parterna.

Vd för guiden, Max Adler, säger i ett pressmeddelande att djurens vårdguide finns till för alla Sveriges djurägare och agerar som en första kontaktpunkt i vårdkedjan.
– Vi vill vägleda djurägare och hjälpa dem att fatta rätt beslut i vad som ofta är en svårnavigerad process. Alla är välkomna att kontakta oss, säger Max Adler.

Tjänsten är öppen för alla katt- och hundägare, oavsett försäkringsbolag. En legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare svarar på samtalen och lyssnar på beskrivning av symtom och problem. Baserat på det görs en bedömning av vilken sorts hjälp djuret behöver och djurägaren får råd om en lämplig åtgärd.
– En annan effekt är att vi genom professionella råd om rätt vård vid rätt tid kan undvika att akutplatser upptas av djur som inte är i akut behov av vård utan som skulle må bättre av en annan åtgärd, samtidigt som klinikernas telefonlinjer inte överbelastas, säger Max Adler.

Facebook

ANNONS

ANNONS