ANNONS

Mats Ola Norberg har köpt Abrahamsgården och ser fram mot att utveckla verksamheten. “Jag fortsätter i Eric Kalléns anda men jag vill gärna få in mer lokalt konsthantverk”, säger han.
Foto: Rose-Marie Eriksson

“Det här ska vara en mötesplats”

NORBERG För en tid sedan stängde Eric Kallén Abrahamsgården och nu är det klart att Mats Ola Norberg tar över som ny ägare. – Eric ville göra något annat och jag har köpt hela gården plus inventarier. Jag behåller grunden som Lilian Fernqvist och Eric Kallén skapat men jag vill ha tillbaka lite av det lokala konsthantverket, säger Mats Ola Norberg.

Sedan tidigare driver Mats Ola Norberg sitt företag Must med mera i Abrahamsgården, och det fortsätter han med.
– Jag har ju butik, musteri plus ett litet galleri på bottenvåningen men nu får jag betydligt mer utrymme.
Den historiska gården är ett kulturcentrum med plats för konsthantverk, byggnadsvård och en butik som rymmer det mesta för hus, hem och trädgård.
– Jag och Eric Kallén har diskuterat övertagandet en tid och den 1 juni blev affären klar, säger Mats Ola Norberg.

Hur ser det ut med andra verksamheter på gården?
– Bokbinderiet har flyttat hem sin verksamhet och det visar sig vad jag ska ha där i stället. I en av byggnaderna har keramikerna Arja Meller och Ann Rilegård verkstad, säger Mats Ola och fortsätter:
– Jag har pratat med Arja och hon planerar att ha lite kurser här. Abrahamsgården ska vara en mötesplats och det går bra att ha andra kurser här också, jag är öppen för förslag.
Det finns gott om föremål och verktyg både inne i byggnaden och ute på gården och den gångna helgen var det gårdsloppis.
– Jag planerar att öppna upp mer permanent till midsommar.
Mats Ola Norberg tänker behålla grunden i den verksamhet som Eric Kallén har skapat men han vill gärna utveckla det vidare.
– Eric är en jätteduktig hantverkare och jag är möbelsnickare i botten så vi har pratat om att ha en gemensam utställning. Kanske i månadsskiftet juni-juli, säger Mats Ola Norberg som ser fram mot många möten i Abrahamsgården.

Facebook

ANNONS

ANNONS