ANNONS

Deras musik ska hjälpa nödställda

BORLÄNGE. Den 20 mars kommer ungdomarna i DalaViolinisterna att hålla konsert till förmån för Shelterbox katastrofhjälp.

– DalaViolinisterna är något alldeles extra med sina konserter. När Eva Unosson, som är ansvarig för DalaViolinisterna, hörde av sig och erbjöd en konsert för välgörenhet blev jag verkligen superglad, säger Lena Lagestam som sitter i styrelsen för Shelterbox och håller i trådarna för arrangemanget.

Medarrangörer är Giveme5 som jobbar för ett schysstare samhälle och Borlänge Rotaryklubb. Lena är engagerad i alla tre och gläds åt vilken effekt man kan få genom att samverka.
– Den här konserten är ett fantastiskt exempel på hur vi kan kombinera en god sak med en fantastisk upplevelse.

Platsen är Missionskyrkan i Borlänge
– Tillsammans är vi alltid starkare, säger hon leende. När många goda krafter samverkar kan vi åstadkomma mirakel för människor som behöver det.
– Över 68 miljoner människor är idag på flykt från naturkatastrofer och krig, fortsätter hon. Var fjärde minut bestämmer sig en familj för att de måste fly från sitt hem.

FN har gjort bedömningen att så många som 134 000 000 människor behöver mer eller mindre akut hjälp runt om i världen. Inom Shelterbox ha det gjorts en rapport som visar att 19 procent av alla som behöver tak över huvudet får det, resten får klara sig ändå.
– Shelterbox hjälper människor att hjälpa sig själva att återskapa sina hem. Vi tillhandahåller ett stort tält och utrustning som verktyg, vattenrening, solcellslampor, filtar, kokkärl och presenningar, berättar Lena. Vi säkerställer också att hjälpen fördelas till och kommer fram till de mest behövande. Vi utbildar lokala team som hjälper människor att bygga och använda utrustningen som de får. Dessutom följer vi upp varje enskild familj som fått hjälp av oss.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 11 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS