På måndagseftermiddagens konsert med Peter Carlsson och Kjell Gustavsson rhythm & blues orchestra i Vasateatern bestod publiken av ett hundratal personer.
Foto: Sara Flodin

Den kritiserade showen uppskattades av publiken

HEDEMORA Under två dagar framförde Peter Carlsson och Kjell Gustavsson rhythm & blues orchestra fyra konserter för Hedemora kommuns anställda. Det kritiserade arrangemanget, som kommunen budgeterat till 600 000 kronor, uppskattades dock av många av de som närvarade.

Förtroendevalda och kommunens anställda bjöds in till en konsert i Vasateatern under den gångna veckan.
– De fick även ta med sig vänner, eftersom det fanns plats, kommenterade kommunstyrelsens avgående ordförande Göran Hoffman (S). Han förklarar att kommunens goda resultat ”försvarar” detta arrangemang.
– Det går inte att flytta pengar hur som helst och vi kommer göra 45 miljoner i vinst. Personalen har kämpat hårt under pandemin. Det här är ett sätt att visa uppskattning.

”Jag tycker bara att det ska bli roligt att träffa lite folk och gå på Peter Carlsson”, säger Bengt-Olof, ”Lollo” Hedlund (S) som var bjuden till konserten eftersom han tillhör en av de förtroendevalda. Foto: Sara Flodin

I och med arrangemanget hoppas Göran att de anställda ska uppleva att alla ingår i samma kommun. Oavsett om de är anställda, är politiker eller ingår i något av kommunens bolag.
– Vad vi än väljer finns det personalgrupper som inte uppskattar det. Det här blir en mix av stå upp och allround musik.

Peter Carlsson underhöll publiken med både blues och roliga anekdoter under konserten som varade ett par timmar. Foto: Sara Flodin

Maria Jansson och Anneli Gustafsson är lärare på Stureskolan. De uppskattar initiativet.
– Det är en trevlig aktivitet att gå på, Peter Carlsson är väl alltid trevlig, kommenterade Anneli.
– Det är jätteroligt att det blir en tillställning, instämmer Maria.
De kan inte minnas att de någonsin fått något liknande av sin arbetsgivare, men har fått presentkort vid flertalet tillfällen.
– Det är alltid någon som är för eller emot oavsett hur de gör, sammanfattar Maria som tyckte att det blev en jättetrevlig eftermiddag.
För dem var det inte svårt att ”komma loss” från skolan för att gå på tillställningen som startade klockan 15.00.

Karina Linde och Nalin Mosa hade svårt att sitta still under den svängiga konserten med Peter Carlsson. Foto: Sara Flodin

Marit Andersson (SD) från Sverigedemokraterna hör till dem som är kritiska till arrangemanget. Cirka 1 400 har en fast anställning i Hedemora kommun. Marit har fått uppgifter från kommunen om att endast 500 personer anmälde sig till konserterna.
– Det blir mycket pengar per person (1 200 kronor, reds. anm.), tycker Marit och lägger till att hon tycker att ett billigare band från Hedemora hade kunnat få uppträda i stället.
– Många av de yngre har aldrig ens hört talas om Peter Carlsson. Ingen i mitt parti ville gå på arrangemanget, kommenterar Marit.

Att 600 000 skulle kunna räcka till en sjuksköterskelön tycker Göran Hoffman (S) är en ”trist jämförelse”.
– Vi måste också vara en kommun som visar uppskattning. Sådant här gör privata företag i parti och minut. Jag vill inte ställa saker mot varandra och skulle inte gjort så här om vi hade ett väntat underskott.
Karina Linde jobbar på Norden med demensvård. Hon och kollegan Nalin Mosa hade tur eftersom de var ledig denna dag så hon kunde gå på konserten.
– Jag tycker att det är kul att kommunen visar uppskattning mot dem som jobbar här. Showen är bra och det var svårt att sitta still, sammanfattade hon eftermiddagen.

Facebook

Populärt på webben