ANNONS

Delarna till lägenheten levereras på lastbilar

BORLÄNGE. Nu börjar lägenheterna komma på plats i kvarteret Aniara i Jakobsdalen. – Det är ett skådespel att se när en lyftkran lyfter lägenhetsdelarna på plats och likt ett jättedockskåp. berättar Pernilla Bergkvist, marknadschef på Tunabyggen.

Under veckan har de första lägenheterna börjat komma på plats i kvarteret Aniara i Jakobsdalen där Borlänge Byggproduktion AB bygger 86 lägenheter.
På lastbilar kommer lägenhetsdelarna från fabriken i Söderhamn och lyfts på plats med största precision.
– Det är ett skådespel att se när en lyftkran lyfter lägenhetsdelarna på plats och likt ett jättedockskåp kan man se in och se rummen där köksinredning med mera redan är på plats, säger Pernilla Bergkvist, marknadschef på Tunabyggen.

Borlänge Byggproduktion AB meddelar att lägenheterna nu börjar komma på plats i kvarteret Aniara i Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen. Lägenhetsdelarna levereras på lastbil från fabriken i Söderhamn och sätts på plats i Borlänge, med färdig köksinredning med mera . Foto: Ann-Cathrin Brovall/Tunabyggen

Montaget av lägenhetsmodulerna har gått lättare än planerat.
– Efter att de lastades i Söderhamn var tre delar några timmar senare på plats i Borlänge. Någon timme senare var de, i det soliga vädret, monterade på plats i Jakobsdalen, säger Johan Bengtsson, vd i Borlänge Byggproduktion AB.
– Montageteamet vill nu att vi ska skickar fler delar snabbare till Borlänge.
Borlänge Byggproduktion AB är ett bolag bildat av Tunabyggen och huvudägarna till det privata bolaget Prefament AB, med syfte att bygga och förvalta två hyreshus med totalt 86 lägenheter i kvarteret Aniara i Jakobsdalen.

Lägenheter som lyfts av från lastbil. Foto: Ann-Cathrin Brovall/Tunabyggen
Hela lägenheter lyfts på plats. Foto: Ann-Cathrin Brovall/Tunabyggen

Husen som nu levereras på lastbil till kvarteret Aniara i Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen är i trä och innehåller ettor, tvåor och treor.
Bygget sker i två etapper med inflyttning i första huset den 1 februari 2022 och i det andra den 1 juni, skriver Borlänge Byggproduktion i ett pressmeddelande.

Lägenheter leverera på lastbil med kompletta med köksskåp och allt. Foto: Ann-Cathrin Brovall/Tunabyggen
Facebook

ANNONS

ANNONS