ANNONS

Linda Forsman visar en försmak på dansföreställningarna som kommer att ske i Matsesgårdens trädgård, med sjön Grycken som fond.
Foto: Pär Sönnert

Dans och konst på Matsesgården även i sommar

STIGSBO. Även i år arrangerar Korda Art in motion dansföreställningar i trädgården på Matsesgården i Stigsbo, några kilometer utanför Stjärnsund. Med sjön Grycken som fond sker dansen i trädgården och publiken får flytta på sig under föreställningens gång. På gården visas även sommarutställningen i Galleri Klingbyggningen.

Matsesgården är Linda Forsmans föräldrahem och hennes föräldrar höll också konstutställningar i lillstugan, som Linda numera har döpt om.
– Det heter Galleri Klingbyggningen, som är det gamla namnet på gården. Det var några grannar som berättade detta för mig så det kändes självklart att döpa om lillstugan. Jag har hittat tidningsurklipp som visar att mina föräldrar hade utställningar här redan 1957, vilket var tidigare än jag trodde. Det känns roligt att kunna fortsätta med sommarutställningarna, säger Linda Forsman.
Vernissagen för utställningen är den 11 juli. Utställningen pågår fram till och med den 5 september.
– Vi har en extralång utställning, så att folk ska kunna passa in det med sin semester, säger Linda Forsman.
– Det är väldigt roligt med det gamla namnet på huset. Vad roligt att ni återanvänder det, säger Marieta Toneva, konstnär från Grycksbo som är en av åtta konstnärer som ställer ut i galleriet i sommar.

Marieta Toneva är konstnär från Grycksbo och ställer ut i Galleri Klingbyggningen, på Matsesgården. Detta är andra gången hon deltar i den här sommarutställningen.

Det är inte första gången som Marieta ställer ut på Matsesgården.
– Jag var med även för två år sedan. Jag blev så glad när Linda ringde och frågade om jag ville komma tillbaka. Miljön är jättefin och människorna här är så trevliga, säger Marieta Toneva.
Medverkar gör även Linda Forsmans sambo Lou T Lundqvist, som är scenograf och bildkonstnär. Hans dans-, bild- och filmverk STRAHERE ingår också i sommarutställningen. Filmen har spelats in i och omkring vattenfallet i Kloster. Lou har även ett finger med i de totalt 13 dansföreställningar som sker i Matsesgårdens trädgård, med premiär den 23 juli.
– Lou bygger upp scenografin och vi dansar till hans elektroakustiska musik. Det börjar med solodans av Jonathan D Sikell och så får vi se om jag hakar på, säger Linda Forsman som dansar tillsammans med Jonathan och Kerstin Abrahamsson.

Dansen börjar i en del av den stora trädgården. Sedan får publiken flytta på sig till scen två och så den avslutande scenen.
– Vi har fler föreställningar i år, för att kunna ha färre besökare. Trädgården är så pass stor att det går bra att hålla avstånd, säger Linda Forsman.

I den stora trädgården vid Matsesgården kommer 13 dansföreställningar att äga rum i juli och augusti.
Lillstugan på Matsesgården har döpts till Galleri Klingbyggningen, efter det gamla namnet på huset.
Linda Forsman med ett konstverk av hennes sambo Lou T Lundqvist. Han är en av åtta konstnärer som ställer ut på Matsesgården i sommar.
Matsesgården ligger vid sjön Grycken i Stigsbo, några kilometer utanför Stjärnsund.
Linda Forsman visar en försmak på dansföreställningarna som kommer att ske i Matsesgårdens trädgård i juli och augusti.
Facebook

ANNONS

ANNONS