ANNONS

Lovisa Norström. Här tillsammans med HG Nano.
Foto: Niclas Bergvall

Dalarna vidare efter fyra segrar på fem matcher

AVESTA. Tjejerna gjorde som killarna – tog sig till slutspelet i TV-pucken. Dalarna slutade på andra plats i gruppspelet och är ett av de åtta lagen som i november gör upp om segern.

I Dalarnas lag ingick tre spelare från Avesta BK: Lovisa Norström, Filippa Englöf och Astrid Thorsberg. Fem matcher spelades på tre dagar i Mora och Dalarna placerade sig på andra plats efter Stockholm.
De fyra segrarna kom mot Värmland (11-1), Västmanland (6-4), Sörmland (7-3) och Örebro (4-2). Enda förlusten för Dalarna kom mot Stockholm, 0-4.
Noteras kan att Dalarna hade 15 spelare i truppen som även kan vara med nästa år. I år de äldsta födda 2006 och Dalarna hade sex spelare födda 2007 och nio födda 2008.
Alla Avestaspelare stod för poäng under helgen: Astrid (född 2008) gjorde två mål och fixade en assist, Lovisa (2007) stod för en assist och Filippa (2008) för ett mål.

Lag klara för finalspelet
Åtta lag är klara för slutspelet som spelas i Mariestad och Skövde den 5–7 november och som sänds i Sveriges Television: Ångermanland, Småland, Stockholm, Västerbotten, Dalarna, Göteborg, Blekinge och Västergötland.
Även Dalarnas pojkar är klara för finalhelgen efter att gått vidare från gruppspelet.

Facebook

ANNONS

ANNONS