ANNONS

Regionstyrelsen har beslutat om att flytta ambulanser, på dagtid, till Hedemora och Djurås.
Foto: Arkiv

Dagambulans flyttas till Hedemora och Djurås

HEDEMORA/SÄTER/GAGNEF Regionstyrelsen har beslutat om att flytta ambulanser, på dagtid, till Hedemora och Djurås. Ambulansen i Hedemora ska även täcka in delar av Säters kommun.

Förra veckan beslutade Regionstyrelsen att flytta dagambulanser till Djurås och Hedemora. Detta ska ge en högre tillgänglighet och förkorta insatstiderna i de berörda områdena. Dessutom ska det innebära en avlastning för de kommuner som har högst belastning i länet.

Ambulansen i Djurås, i Gagnefs kommun, ska även täcka de norra delarna av Borlänge kommun och ambulansen i Hedemora ska även täcka in delar av Säters kommun.

Den här satsningen kostar en miljon kronor och ska, under 2021, finansieras med utvecklingsmedel, meddelar Region Dalarna som även påpekar att tillgång till uppvärmda utrymmen för garagering av fordon, säkerhet/skalskydd, förrådshantering samt arbetsmiljö för personalen kommer att behöva hanteras i samverkan med Regionfastigheter.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet, till förmån för egna yrkanden om att regionstyrelsen tillför resurser för två extra ambulanser.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS