Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
EXTRAMATERIAL

Cykelcentrum – passion för motion

Ni heter Cykelcentrum, men är alltså en komplett längdskidbutik också?
– Precis! I snart 20 år har vi på vinterhalvåret sålt och vidareutbildat oss inom längdskidsport. Förutom skidor (såväl vallningsbara som vallningsfria, s.k. skinskidor) har vi ett stort sortiment av pjäxor, stavar, kläder, valla och alla tänkbara tillbehör. Nya trugor för den som spurtat sönder sina eller underställ för den som är extra frusen till exempel.

 

Har ni utrustning för både nybörjare och elit?
– Absolut, och alla däremellan. Vi har utrustningar för barn, ungdomar och vuxna, nybörjare, motionärer, elitmotionärer och elitåkare, för olika användningsområden och i olika prisklasser. Vi har ett stort sortiment att välja från och alltid kunnig personal på plats som hjälper till.

 

Varför ska jag handla skidor hos er?
– Du får ett personligt bemötande och vi provar ut skidorna så att de passar din längd, vikt och åkstil. Det är viktigt för oss att kunden känner sig nöjd och trygg med sitt köp. Vi ger tips på hur du bäst tar hand om din utrustning och kan hjälpa dig med vallning, slipning, klädval och val av tillbehör. Vi vill gärna överträffa dina förväntningar!

 

Vilka mervärden erbjuder ni?
– Utöver självklarheter som rätt hjälp med att hitta den bästa utrustningen för just dig, tips på olika kurser eller fina spår för olika nivåer i närområdet så har vi också en skidverkstad. Där kan du köpa hjälp med vallning och slipning av skidor, eller lämna in dem för service efter avslutad säsong. Vi erbjuder också vallakurser.

 

Ni har visst långfärdsskridskor i butiken också?
– Ja, det stämmer. Vi säljer, och hyr ut långfärdsskridskor med tillbehör såsom pjäxor, stavar och förstås isdubbar. I vår verkstad kan vi hjälpa till med slipning av långfärdsskridskor.

Berätta mer om er!
– Eftersom vi själva har stor passion för utomhuslivet under alla säsonger, så vill vi hjälpa till att göra naturen tillgängligare för alla. Att uppleva friheten i att kunna röra sig i skog och på frusna sjöar vintertid ger ökad livskvalitet. Det kan vara allt ifrån att ta en utflykt med familjen till närmsta vindskydd eller brygga för medhavd gofika, till att bränna kalorier på ett tufft träningspass. I vår personalgrupp finns allt ifrån motionärer, spårdragare och fikaexperter till elitmotionärer. Och vi har roligt tillsammans på jobbet!

 

Fakta Cykelcentrum
Adress: Stationsgatan 15-17 i Borlänge centrum
Tel: 0243-136 47
Hemsida: cykelcentrum.se

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!