ANNONS

Albumaktuella folkpunkbandet Crash Nomada kommer tillbaka till Hedemora
Foto: Urban Anttila

Crash Nomada tillbaka på Out n’ Loud

HEDEMORA. Nu är åter dags för Hedemora Out n’ Loud. Crash Nomada, Social Pretender, Sanna Sjödén, Generator och Tryin’ Within intar denna gång scenen.

Hedemora Out n’ Loud återkommer den 16 mars och som vanligt på Hedemora stadshotell. Denna gång är fem band och artister klara.
– Vi är väldigt glada att få hälsa ett av Sveriges bästa liveband tillbaka till oss och som under hösten 2018 släppte en av årets bästa skivor, säger Stefan “Cuba” Arnesson.
De han syftar på är Crash Nomada, ett folkpunkband med basen i Stockholm. Musiken är en blandning av punk, rock och folkmusik från olika delar av världen.

Social Pretender, även de från Stockholm, är ett ohämmat och kraftfullt rockband. Cuba säger att de bjuder på rå, oslipad alternativ rock med mycket kant och nerv.
– Detta band utstrålar stor självsäkerhet och besitter en fenomenal scennärvaro.
Sanna Sjödén från Älvdalen släppte nyligen sin första singel Öppna Ögonen som handlar om psykisk ohälsa. En låt som på bara några veckor nådde över 10 000 streams på Spotify. Dalapop sammanfogade Sanna med producenten Aron Klarström som snabbt fann varandra musikaliskt där Aron lade stor vikt på de unika raplåtarna blandat med melodiska och folkinspirerade indierefränger.

Generator startade 1985 under namnet Dum Dum Boys, året efter ändrade de namn till Generator och därmed hade ett av de bästa Långshyttebanden genom tiderna fötts.
24 år efter sin sista spelning på Dala Rock 1995 gör de comeback.
– Så vi är väldigt glada och stolta att få presentera Generator med Ove Lagerström, Lars Gustafsson, Karl Sjöblom och Hans Lundberg.
Deras musik kan beskrivas som pop/rock med inspiration ifrån New York eran även med spår av Velvet Underground och Doors.

Ytterligare ett Hedemoraband tar plats på scen och det är unga och nya Tryin’ Within. Metalcorebandet, som spelat tillsammans i ett år, består av Isac Carlsson, sång, Marcus Evaldsson, leadgitarr, Dennis Bergling, gitarr Felix Salåker, elbas, och Anton Rappendal, trummor.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 11 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS