ANNONS

Årets första Hedemora Out n´ Loud hålls på Hedemora Stadshotell lördagen den 26 mars, med bland annat punklegendarerna i Charta 77 på scenen.
Foto: Pressbild

Charta 77 spelar på Hedemora Out n’ Loud – som skänker alla intäkter till Ukraina

HEDEMORA Årets första Out n’ Loud hålls på Hedemora Stadshotell den 26 mars, med bland annat Charta 77 på scenen. Intäkterna under eftermiddagen kommer att skänkas till UNHCR:s insamling till de drabbade i Ukraina.

Hedemora Out n’ Loud öppnar klockan 14.00 lördagen den 26 mars. Denna gång kommer intäkterna att skänkas till befolkningen i Ukraina.
– Inträdet är precis som vanligt helt frivilligt men med tanke på kriget har vi denna gång beslutat att skänka intäkterna till de drabbade i Ukraina via UNHCR, säger arrangören Stefan “Cuba” Arnesson.

Det blir en mix av musikstilar under eftermiddagen. På scen står bland annat punklegendarerna Charta 77.
– De har spelat hos oss 2015, 2016 och 2017. Nu tyckte både de och vi att det var hög tid igen. Sedan sist har de släppt två album och efter det flera singlar från det kommande albumet ”Urd”. Så räkna med en skön blandning av gamla och blivande hits, kommenterar Stefan Arnesson.

Från grannkommunen Avesta kommer Hästspark, som grundades sommaren 2020.
– Det är tre unga medlemmar som kortfattat lirar stoner/doom-metal. Detta är ett sådant där band där vi säger ”Kom ihåg var ni såg dom först”, säger “Cuba”.

Indiepopbandet Post Poem, från Borlänge, kommer också till Hedemora Out n’ Loud. Foto: Pressbild

Denna gång bidrar Dalapop genom att skicka Borlängebandet Post Poem till Hedemora. Indiepopbandet gick till dalafinalen i P4 Nästa i fjol med sin låt “Smile”.
– Med sitt ungdomliga sound som flörtar med de största amerikanska rockbanden från 00-talet har Borlänge-gänget verkligen hittat sitt recept, säger Stefan Arnesson.

Hedemora Out n’ Loud gästas även av Stockholmsbaserade indierockbandet Washing Machina. Foto: Pressbild

Stockholmsbaserade indierockbandet Washing Machina bildades våren 2021.
– Stökiga gitarrer med charmiga melodier, inspirerade av band som Pixies, Sonic Youth, Breeders och Smashing Pumpkins, för att nämna några, säger Stefan “Cuba” Arnesson som även meddelar att ytterligare någon artist väntas tillkomma.

Artikeln publicerades i Lokalt i (Hedemora/Säter) nr 12, 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS