ANNONS

Carolin Engström i Grand Hotel Elektras foajé.
Foto: Lisa Björklund

Carolin inreder hotellrummen

LUDVIKA. Carolin och Joakim Engströms inredningsföretag JC Home har fått uppdraget att inreda 19 rum samt hotellfoajé, lobby och trapphus på X Hotel. – Det är mitt första stora projekt och en stor dröm som går i uppfyllelse, säger Carolin Engström.

Bland färgburkar, sladdar, spackel och tejpremsor står en utländsk målare och rollar väggarna, samtidigt som Carolin Engström går runt och visar hur hon tänker sig att inredningen på X Hotel ska se ut.
– Vi har ett ljust och ett mörkt koncept genomgående. Hälften av hotellrummen ska målas i mörkt grått och hälften i en ljus gråbeige färg. Sedan kommer vi ha olika dekorationer och tavlor i rummen så att de inte blir kopior av varandra.

Väggarna i de offentliga utrymmena ska vara mossgröna.

Korridoren vi går i har ännu inte renoverats och mattan är smutsig och sliten. Även vissa av väggarna har sett sina bästa dagar och rummen gapar tomma. Men snart har allt gammalt bråte kastats ut, väggarna målats om och en ny inredning installerats.
– I de offentliga utrymmena ska det vara mossgrönt. Den färgen kommer igen i detaljer i hotellrummen. Korridorerna ska ha ett golv som ser ut som träplankor fast det är en heltäckningsmatta. Den är ljuddämpande och har en mjukare känsla.

Med lugn i rösten berättar Carolin om hur hon planerar inredningen. På hotellrummen ska det vara mörkläggningsgardiner i sammet, en mörkbetsad skrivbordsbänk med inbyggd kyl, en sammetsgrön fåtölj och säng-gavlar som hon och hennes man har gjort själva.
– Vi har stansat in X Hotel på läderremmarna som hänger som dekoration på sänggavlarna. De kommer vara unika för hotellet. På vardera sidor av sängarna kommer det att vara två ribbväggar med hängande gröna lampor, en sänglampa och ett sängbord. På golvet ska det vara en specialbeställd ullmatta som är grå.

Det renoveras för fullt på X Hotel.

Det var ett år sedan som Carolin och Jocke Engström startade företaget JC Home – där J:et står för Jocke och C:et för Carolin. Det är Carolin som gör inredningen – medan han sköter det hantverksmässiga, som att skruva möbler och lacka hyllplan. I ett gemensamt utrymme på hotellet ska det bli sällskapsrum och arbetsrum.
– Till det här utrymmet har vi köpt böcker om Dalarna och spel. Bredvid ska det vara ett arbetsutrymme. Den delen är mer privat och stängd så att man kan sitta där i lugn och ro.

Carolin Engström inledde sin bana som homestyling-konsult. Det vill säga hon stylade bostäder som skulle annonseras ut till försäljning.
Hon har också påbörjat inredningskurser, men på grund av komplikationer efter en graviditet fick hon avbryta dem. Nu är utsikterna bättre och hon planerar att studera till certifierad inredare. Frågan är om det behövs då Carolin redan nu har många inredningsuppdrag på gång. I sitt arbete går hon mycket på känsla säger hon.
– Min första tanke var att du som gäst ska komma hit och känna wow. Att det första intrycket ska vara inbjudande. Det ska vara varmt och ha en hemmakänsla, men vara lite finare än hemma.

Carolin Engström visar X Hotel, här tillsammans med dottern Felicia som hade höstlov.

För några veckor sedan fick Carolin Engström i uppdrag att även inreda en svit på Grand Hotel. Det är svit 201 som är 35 kvadratmeter och ligger på andra våningen. Sviten ska bland annat ha mörka väggar, ljus fiksbensparkett och en specialbeställd garderob med belysning i samma ton som väggarna.

– Det är fortfarande på planeringsstadiet men jag tänker mig att det ska bli stilfullt och elegant. Svart, guld och mörkt grått. Lite Gatsby-känsla.
Uppdragsgivare för både X Hotel och Grand Hotel är ägarna Ulla och Bertil Köhler samt deras son Karl. På instagram blev Carolin, via hotellchefen Sofie Holmlund, tillfrågad om hon ville arbeta för dem.
– De tog kontakt med mig genom andras info om JC Home. Det är extra roligt att bli tillfrågad efter rykte. Jag hoppas att de tycker att jag gör ett bra jobb och att de vill ha mig igen.

Carolin Engström
Ålder: 37 år.
Familj: Maken Joakim, 34 år, Moa 2 år, Felicia 10 år och Felix 14 år.
Bor: Ludvika.
Arbete: Förutom att inreda hotell, arbetar Carolin heltid på sina svärföräldrars markisbutik i Ludvika, Folkes persienn och markis. Där sitter hon i butik samt sköter bokföring och marknadsföring.

Carolin Engströms inredning som homestylist. Angelica Sundberg på Svenskfast var mäklare för objekten hon stylade. Foto: Carina Heed

Carolins inredningstips
När du står i ett rum ska du kunna kolla genom rummen och känna en harmoni i färgsättningen – en röd tråd.
Gardiner ska hänga från golv till tak så man ramar in fönstren och skapar en känsla av rymd.
Samma golv i alla rum om man har möjlighet. Blanda inte in för många färger. Ha en huvudfärg och blanda in accentfärger som passar huvudfärgen. 

Carolin Engström började som homestylist. Bilden är tagen från Svenskfast, mäklare Angelica Sundberg. Foto: Carina Heed
Facebook

Populärt på webben

ANNONS