ANNONS

Carina Danielsson ordnar ett julknytis i Nygårdsdalen på julafton.
Foto: Privat

Carina ordnar julknytis för ensamma

BORLÄNGE. När Carina Danielsson la ut ett inlägg på Facebook om att arrangera julknytis för ensamma blev hon överöst av gillanden och positiva kommentarer. – Det visar att folk vill hjälpa andra som har det tufft, säger hon.

I och med att julen börjat närma sig gick Carina Danielsson i Nygårdsdalen och funderade på att det nog finns ett stort behov av att umgås efter pandemin.
– Och så har jag en väninna som blev änka tidigare i år som jag har lovat att inte ska behöva fira några högtider ensam, berättar Carina.
Tanken slog henne att det finns många fler som kanske inte har någon att fira jul med. Därför ville hon undersöka om fler var intresserade av att hjälpa till med någon gemensam aktivitet.
– På kort tid fick inlägget över 200 gilla-markeringar och en massa tacksamma kommentarer. Det känns bra.

Carina fick också kontakt med Susan Kasim som ska hjälpa till att styra upp evenemanget.
– Vi ska vara i vår kvarterslokal här på Stånggatan på julafton. Vi kör en typ av öppet hus som man inte behöver anmäla sig till.
Tanken är att alla ta med sig det de vill äta, men den som har det tufft ekonomiskt kan höra av sig i förväg till Carina eller Susan.
– Då ser vi till att det finns mat till dem också. Och fika bjuder jag alla som kommer på.

Evenemanget är ännu bara på planeringsstadiet, men Carina har fått erbjudande från flera privatpersoner som vill vara med och sponsra.
– Då kanske det kan bli några enklare julklappar eller godis som tomten kan komma med.
Julfesten börjar klockan 17.00 med mat och därefter finns det möjlighet att sjunga karaoke, spela biljard, pingis eller delta i andra trivselaktiviteter.
– Efter 19.00 tänkte vi att det kan vara barnfritt och om man vill så kan man då ta sig ett glas vin – under ordnade former.
Hur känns det för dig att fira jul på det här sättet?
– Det känns jättebra. Mina barn är stora och jag hinner ändå träffa dem och äta lunch tidigare på dagen.

Fakta/
Namn: Carina Danielsson.
Ålder: 47 år.
Bor: I Nygårdsdalen.
Familj: Tre barn och en hund.
Yrke: Personlig assistent.
Intressen: Dans, promenader, resor, att gjuta i betong och vara kontaktperson.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS