Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
“Det är jätteroligt att skriva barnböcker, att teckna blommor, små djur och försvinna in i sin egen värld”, säger Camilla Sandbacka Sundell.
Foto: Privat

Camilla släpper barnbok på rim

GAGNEF z Gagnefsförfattaren Camilla Sandbacka Sundell har släppt en barnbok på rim. Med boken Djur som gör hoppas hon främja läslusten. – Rim gör det lättare för oss att minnas orden eftersom vi kan koppla dem till något annat, säger hon.

Boken tog sin början genom att Camilla brukade berätta sagor för sin dotter utifrån bilder. Bilderna hade hon själv gjort och hängde på väggarna i sitt hus.
Nu är boken klar. Den riktar sig till tre-sexåringar och handlar om djur som gör saker som man kan koppla till deras karaktär.
– Till exempel en stark björn som lyfter vikter på ett gym, säger författaren.
Camilla började måla bilder för cirka femton år sedan och under slutet av 90-talet gick hon i konstskola i Oslo och Stockholm. Målningen har varit med henne hela livet.
– Det är som en vän som följer en i livet.
Hon berättar att hon alltid har gillat böcker på rim och att det är ett bra sätt för barn att lära sig.
– När jag var liten brukade min farmor läsa för mig på rim. Och det är för barn att lära sig med det.
Efter att ha skickat in boken till flera bokförlag fick Camilla äntligen napp och i slutet av maj kommer boken ut till bokhandlarna. Men Camilla ligger redan steget före och inom en snar framtid kan en till barnbok bli aktuell.
– Jag har flera bilder hemma och en till bok på gång: En ABC-bok med svampar. Det är jätteroligt att skriva barnböcker. Det är kul att teckna blommor, små djur och försvinna in i sin egen värld, avslutar Camilla.
Namn: Camilla Sandbacka Sundell.
Ålder: 57 år.
Bor: Gagnef.
Familj: Man och dotter.
Jobb: Sjuksköterska i region Dalarna.
Intresse: Måla och trädgården.

 

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!