Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Bilden visar hur hallen kan komma att se ut. Arkitekt: Elisabet Bergman, Sweco.
Foto: Pressbild

Byggpartner ska projektera Ludvikas multiarena

LUDVIKA. Det blir Byggpartner i Dalarna som får ansvaret att planera bygget av multiarenan i Marnäs. Det beslutade Ludvika kommunfastigheter på ett styrelsemöte den 12 maj.

Ludvika kommunfastigheters vd, Ulf Rosenqvist, har fått i uppdrag att teckna partneringavtal och projektkontrakt för fas 1, det vill säga för den inledande planering- och projekteringsfasen för arenan. Partneringavtalet reglerar förhållandet mellan parterna gällande de två faserna och hur projektet ska genomföras.
– Ludvika kommun fortsätter arbetet med att öka attraktionen för kommunen både vad gäller boende och arbete. Goda och ändamålsenliga lokaler för sport- och fritidsändamål är ett av många viktiga mervärden för en attraktiv kommun. Vi är därför stolta över att nu arbeta vidare med den nya Multihallen i Ludvika och tillsammans med Byggpartner nu gå in i fas 1 i projektet. Vi har sedan tidigare mycket goda erfarenheter av att samarbeta med Byggpartner och ser med stor tillförsikt fram emot det fortsatta arbetet med Multiarenan, säger Ulf Rosenqvist.

Här planeras arenan att ligga. Foto: Arkivbild

Den nya hallen kommer i första hand att utnyttjas av skolor och föreningar, men ska också kunna användas till andra arrangemang. Multiarenan kommer att byggas i anslutning till den befintliga ishallen. I området intill hallen kommer olika aktivitetsområden, parkeringar, med mera att skapas.
– Det är jättekul att vi äntligen kan sätta i gång med projektet. Tillsammans med Byggpartner får vi möjlighet att skapa något riktigt bra för Ludvikaborna, säger Ludvika kommunfastigheters byggchef Ulf Adolfsson.

Enligt honom förväntas Byggpartners arbete med projekteringen vara klar i slutet av 2023.
– De kommer att ta fram förslag på hur arenan ska utformas och gestaltas – och även ett kostnadsförslag. Därefter tas beslut. I nuläget går det inte att säga något om kostnaden eller storleken på arenan, säger Ulf Adolfsson.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!