ANNONS

Budstrid när Altor säljer Ctek

VIKMANSHYTTAN. Budstrid väntas när Altor efter åtta år säljer Ctek i Vikmanshyttan för upp mot två miljarder.

Bilbatteriladdarbolaget Ctek, i Vikmanshyttan, som gått in på den heta marknaden för laddning av elbilar och där Hans Stråberg är ordförande, är på väg att säljas, uppger källor för Dagens Industri.
På Ctek hänvisar man till Altor för en kommentar men också de avböjer man att kommentera och informationschefen säger att det är spekulationer.

Uppfinnarverkstaden Creator i Vikmanshyttan är också en del Ctek-gruppen som har 125 anställda varav 90 i Vikmanshyttan i Sverige och 22 i Asien där Ctek har själva tillverkningen av batteriladdarna i Kina

Försäljningsprocessen är i full gång och intresserade parter fick lämna in indikativa bud före jul till Citi som rådgivare åt Altor i försäljningsprocessen.
Prislappen kan hamna mellan 1,5 miljarder kronor och 2 miljarder kronor bedömer Dagens Industris källor.

När Altor gick in i Ctek omsatte koncernen 334 miljoner, 2017 som är det senaste bokslutsåret omsatte koncernen 530 miljoner och under 2018 har CTEK köpt Norrköpingsföretaget Chargestorm som omsätter 35 miljoner och som utvecklar teknik och system kring laddningsstationer för elbilar och som har över 202000 laddstationer utplacerade.

Styrelseakademien Dalarna delade nyligen ut årets Guldklubba i Dalarna till styrelseproffset Hans Stråberg som är bolagsstyrelseordförande för snabbväxaren Ctek sedan Altor gick in som ägare för åtta år sedan.
Hans Stråberg är en tungviktare i svenskt näringsliv. Han startade sin karriär som assisterande attaché i Washington. 1987 började han på Electrolux och mellan 2002 och 2010 var han dess VD. Idag sitter han i styrelsen för Investor, är styrelseordförande för Atlas Copco och vice ordförande i Stora Enso.

Altor Funds som 2003 grundats av Falubördige Harald Mix är specialiserade på att köpa och utveckla medelstora nordiska företag. De äger idag knappt 30 företag med totalt drygt cirka 60 000 anställda. I snitt har de varit i varit ägare i inköpta bolag i drygt sex år innan de säljer vidare:
“Tidsperspektivet i våra beslut går dock långt bortanför vårt ägande, vi vill bygga framgångsrika företag som är uthålliga för framtiden.” heter det i företagspresentationen.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 07 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS