Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Buda på en middag med kommunalrådet

AVESTA. Nu kan den som vill köpa sig lite tid med kommunalrådet. Kyrkan auktionerar nämligen ut en middag för en person tillsammans med Blerta Krenzi. – Jag är väldigt trevlig så det blir en trevlig middag, lovar kommunstyrelsens ordförande.

Det är Avesta-Grytnäs pastorat som auktionerar ut en middag med Blerta Krenzi och vinsten går till deras fasteauktion där pengar samlas in till de som flyr kriget i Ukraina eller av annan anledning lever i utsatthet. Utropspriset började på 400 kronor och hade stigit till drygt 1 000 kronor efter en knapp vecka.

Blerta tyckte att det var självklart att ställa upp när kyrkan frågade henne om hon ville vara med och bidra till deras biståndsarbete ”Act”.
– Jag besökte svenska kyrkan som berättade om deras verksamhet. Man kan verkligen se hur vardagen har blivit tuffare för vanligt folk och där är kyrkan ett stöd. Samtidigt som vi har det tufft på hemmaplan så finns det ännu fler som har det än svårare. Vi har krig i närområdet, länder som finner sig i hungersnöd eller av annan anledning lever i utsatthet.

Den 30 mars avslutas auktionen, men datumet för middagen får auktionens vinnare bestämma tillsammans med Blerta.
Förutom middagen med Blerta auktionerar kyrkan ut en dalahäst, kaffekalas med kakbuffé för sju vänner samt en orgelkonsert med musik av Metallica och AC/DC framförd av kyrkomusikern Eldar Levgran.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!