Maja Nyhlén Persson, som fyller 19 i höst, har haft en blandad säsong med mycket positivt men även tyngre stunder, både i klubblaget och i landslaget. Efter fem år i Leksands IF så kommer hon nästa säsong att spela i Brynäs IF. “Jag upplever det som att Brynäs har en bättre organisation kring damhockeyn. Och jag kände att det var dags för en ny utmaning”, säger Maja.
Foto: Privat

Brynäs nästa för unga hockeylöftet

AVESTA.Hockeytalangen Maja Nyhlén Persson kände att det var dags för ett miljöombyte och hon har nu skrivit på för en ny klubb, hon byter Leksand mot Brynäs.

Efter fem säsonger i Leksands IF väljer Maja Nyhlén Persson att lämna klubben och istället spela för rivalen Brynäs IF där hon skrivit på ett treårskontrakt.
– Jag har varit i Leksand en längre tid nu och kände att det var dags för en ny utmaning. Jag vill spela i ett lag där jag kan ha en bra vardagsmiljö och då kändes Brynäs rätt för mig, säger Maja som fyller 19 i höst.
Varför blev det just Brynäs för dig?
– Jag upplever det som att Brynäs har en bättre organisation kring damhockeyn och de har tagit sin satsning ytterligare ett steg i år. Jag har träffat flera personer i klubben och det kändes jättelockande. Brynäs vill satsa och har värvat mycket spets, framförallt framåt. Sen ställs det då också krav och det gäller att leva upp till det.

Hur vill du sammanfatta den senaste säsongen för din egen del?
– Jag är nöjd överlag, jag fick en stor roll i Leksand och även i landslaget fick jag en större roll och stort förtroende vilket såklart är jättekul. Jag har växt av det och det tar jag med mig. Men jag vill bara ta revansch för det gick ju inte så bra i VM. Jag vill hjälpa svensk damhockey att ta sig tillbaka till A-gruppen igen. B-VM går i Frankrike i april nästa år och alla är nog revanschsugna så det finns motivation.
Det var inte bara uttåget i VM som Maja upplevde som väldigt jobbigt, likadant var det i SM-slutspelet då HV71 slog ut Leksand med 3-1 i matcher.
– Det var tungt när vi åkte ur i kvartsfinalen med Leksand, när vi hade ett så bra lag. Det var det bästa laget vi haft sen jag kom dit.

Även om VM i sig blev en tung historia så inleddes dock det äventyret på ett härligt sätt för Maja. På flygplatsen, precis innan avresan till Finland, fick Maja ta emot Elite Prospects Award, priset till bästa junior i SDHL.
– Jag är naturligtvis jättestolt och det är en ära att få det priset. Det finns så många duktiga tjejer i Sverige.

Hur kommer din sommar att se ut och när blir det flytt till Gävle?
– Juli spenderar jag nog hemma i Avesta och sen flyttar jag i augusti. Jag skall ta körkort, en intensivkurs, i sommar och sen skall jag träna på bra.
För en dryg vecka sen tog Maja studenten i Leksand och hon lämnar nu skolbänken med blandade känslor.
– Det är lite vemodigt, man har ju gått i skolan så länge. Och jag har trivts i skolan så jag kommer nog sakna det lite.

I Gävle är tanken att Maja skall arbeta 50 procent och därutöver blir det mycket fokus på hockeyn.
– Det blir en ny miljö och det blir kanske lite tufft i början att ställa om sig. Men jag ser fram emot det, att ta en stor roll och fortsätta min utveckling.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 26 2019.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS