ANNONS

En man i 35-årsåldern från Borlänge kommun har dömts för grovt hemfridsbrott samt skadegörelse. Mannen bröt sig in hos sitt ex genom att krossa en fönsterruta.
Foto: Dreamstime

Bröt sig in hos exet – nu döms mannen för hemfridsbrott

BORLÄNGE En man i 35-årsåldern från Borlänge kommun har dömts för grovt hemfridsbrott samt skadegörelse. Mannen bröt sig in hos sitt ex genom att krossa en fönsterruta. Han förnekar brott.

I början av mars 2019 tog sig mannen in till sin tidigare sambo genom att krossa ett fönster. Mannen själv har förnekat brott och uppgett att han var hos en familjemedlem hela den dagen. Att det hittades blod i sambons bostad förklarar mannen med att han skurit sig när han varit där och hälsat på några dagar tidigare.

Enligt familjemedlemmen hade mannen varit hos familjemedlemmen i flera dagar, ett påstående som tingsrätten påpekade att det motbevisades eftersom mannen satt anhållen vid en av tidpunkterna som familjemedlemmen gav honom alibi för.

Senare, i arresten, hällde mannen vatten på en interkomradio så att den slutade fungera. Mannen har erkänt den skadegörelsen.

Mannen var även misstänkt för att ha misshandlat en anhörig, i april 2019. Målsäganden ändrade dock sedan sin berättelse och pekade ut en annan gärningsman. Tingsrätten anser att det inte går att bevisa att det var mannen som begick brottet och han frikänns för misstankarna om misshandel.

Falu tingsrätt anser att det står klart att mannen gjort sig skyldig till hemfridsbrott och två fall av skadegörelse och dömer honom för dessa tre brott. Han döms till villkorlig dom och till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Han ska även betala 4 960 kronor i skadestånd till fastighetsbolaget samt 17 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 24, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS