ANNONS

“Brage blir att räkna med – som vi hade hoppats på!”

“Fyra segrar och en oavgjord efter den bleka starten betyder att Brage är seriens formstarkaste lag.”. Annonsbladets Niclas Bergvall gläds åt Borlängeklubbens framfart.

I dag skulle olympiska spelen i Tokyo ha startat.
Men så blir det som bekant inte.
Det råder andra tider och med andra tider menar jag coronatider.
Nu är planen att den 32:a upplagan av sommar-OS ska avgöras den 23 juli till 8 augusti nästa år.
Men blir det så? Tveksamt.

Det vi just nu går igenom kommer med all sannolikhet forsätta även nästa år och att samla tiotusentals idrottare och hundratusentals åskådare i en och samma stad (Tokyo) om ett år låter osannolikt.

I Sverige går bland annat fotbollen och väntar på att publiken ska få besöka matcherna igen. Där kan vi dock hoppas på en ändring, men räkna inte med fullsatta arenor.
Men att till exempel 500 åskådare kan släppas in på Domnarvsvallen låter inte helt orimligt.
Eller 5 000 på Tele2 Arena i Stockholm.

Sportsligt kan vi glädja oss åt IK Brages framfart i superettan. Efter den knackiga starten med två raka förluster har det hänt saker.
Fyra segrar och en oavgjord efter den bleka starten betyder att Brage är seriens formstarkaste lag och en plats i botten har bytts till en fjärdeplats – bara tre poäng bakom ledarduon Halmstads BK och Degerfors IF.
I morgon, lördag, väntar Jönköpings Södra på bortaplan.

Elva mål gjorda och Anton Lundin (fyra) och Leonard Pllana (tre) har gjort sju av dessa. Leonards tre mål betyder att gjort lika många mål som han gjorde på hela säsongen med Gais i fjol!
Tränare Kleber Sarenpääs IK Brage anno 2020 blir att räkna med, precis som vi hoppades innan serien startade.

Att Christian Kouakou såldes till IFK Göteborg tror jag inte i slutändan påverkar så mycket. Årets trupp har en stark bredd och nu kunde Brage täppa till några luckor i kassan. Dessutom har 25-åringen spelat sporadiskt i år, endast två inhopp, på grund av skador.

Det intensiva spelschemat i fotbollen innebär att det är mycket att se på tv:n.
Men det är inte som det brukar vara och nu förstår vi alla vad publiken och alla supportar betyder. De tomma läktarna ger mig en känsla av jag tittar på en träningsmatch…

De närmaste veckorna sparkar den lokala serierna i Dalarna i gång på allvar.
En del startade redan i juni, men bland andra Dalafyran kör i gång kommande vecka.
Vi kan notera från det som har spelats att Kvarnsvedens IK:s herrar inlett med två oavgjorda matcher i division 2 och Forssa BK toppar herrtrean efter två raka segrar.

För Kvarnsvedens IK i elitettan har inledningen av serien inte blivit som tränare Fredrik Bengtsson hade hoppats – bara en seger på sju försök.
Och på lördagen väntar serietvåan Morön BK (Skellefteå) på bortaplan för nästjumbon.
Det är dock bara två poäng upp till Sandvikens IF ovanför nedflyttningsstrecket.
Men målproduktionen måste bli bättre, blott sex mål hittills – sämst i serien tillsammans med jumbon Sunnanå SK.
Dessuom är det ingen spelare som hittills gjort mer än ett mål.

Det där med publikfria matcher får mig att tänka på den allsvenska herrmatchen mellan Holmsund och Gais säsongen 1967 som i många år var alla tiders sämsta publiksiffra i den högsta serien.
Endast 137 kom för att se den den avslutande matchen på Kamratvallen. Holmsund åkte ur serien efter endast tre segrar och en oavgjord på 22 matcher som nykomling.
Minns ni “Terror-Tommy”, huliganen som tog sig in på planen när Djurgårdens IF och Halmstads BK möttes i allsvenskan 1995. Han sparkade som bekant ner domare Anders Frisk?
Matchen avbröts och fick färdigspelas utan publik.
I 25 år var den matchen ett allsvenskt rekord med noll åskådare – nu är det många matcher som tangerat det tråkiga rekordet.

Hetast just nu.
IK Brage.

Kallast just nu.
Kvarnsvedens IK.

Facebook

ANNONS

ANNONS