Rembo IK:s SM-trio, från vänster: Alice Eklöf, Oskar Eklöf och Albin Bäckström.

Bra insatser av Rembo IK:s trio på SM

AVESTA. SM i mountainbike har avgjorts i Göteborg. Tre ungdomar från Rembo IK ställde upp i två klasser vardera och bästa placeringen tog Albin Bäckström som slutade sjua i cross country.

Rembo IK är en aktiv cykelförening, något som Annonsbladet kunde berätta om i juni.
Nyligen var tre adepter från klubben med på mountainbike-SM i Göteborg.
– De var jätteduktiga. Tre cyklister som är mycket ambitiösa, berömmer Anna Eklöf i Avestaklubben.
SM inleddes med tempoloppet (XCT) och elvaåriga Alice Eklöf åkte in på tolfte plats i F11-12-klassen. Med tiden 19.00,69 var hon nästan tre minuter bakom segrande Lisa Lundberg från Falu CK.
I pojkar 13-14 år placerade sig Albin Bäckström på tolfte plats med tiden 13.21,88 och Oskar Eklöf slutade 15:e – 13.36,23.
Vann klassen gjorde Oskar Söder, Kopparbergs CK, på 12.31,38.

Rembo IK:s Oskar Eklöf och Albin Bäckström i gulblåa tröjor. Foto: Ck Master

I cross country (XCO) var det Albin Bäckström som tog den bästa placeringen av Remboduon. Han slutade på sjunde plats i P13-14 med tiden 39.57 och han var dryga minuten från en bronsmedalj. Vilmer Ekman, Falu CK, vann klassen på 38.22 och Oskar Eklöf slutade på elfte plats med 40.56.
I F11-12 knep Alice Eklöf en 13:e plats (28.54), en klass som åter vanns av Falu CK:s Lisa Lundberg på 24.06.
– Jag är nöjd med min insats. Det känns som om formen börjar komma, berättar Oskar Eklöf.
Hur mycket tränar du?
– Det blir tre-fyra gånger i veckan, ibland fem. Mitt mål var att sitta så mycket som möjligt under SM för att spara krafterna. Det känns som om jag lyckades bra med det.

I fjol vann för övrigt Albin Bäckström sin klass och i år var inte avståndet till en medalj så långt.
Även Alice Eklöf var nöjd med sin insats i sitt första rikitiga SM, för två år sedan ställde hon upp i nybörjarklassen och blev trea.
– Många av de jag tävlade mot var ett år äldre än mig. Mest nöjd är jag med lördagen, berättar hon.