ANNONS

Stina och Daniel Bylund från Borlänge Basket är två av de nominerade till Amanda Zahuis stipendium.
Foto: Spendrups

Borlängebor nominerade till basketstipendium

BORLÄNGE/LUDVIKA. Tillsammans med svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern, Amanda Zahui, utlyses nu en tävling med chans att vinna ett stipendium på 25 000 kronor till lag- eller klubbkassan. Två av de nominerade är Stina och Daniel Bylund i Borlänge Basket.

Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill Svensk Basket och Loka Heroes sprida pepp och inspiration när det behövs som mest. Just nu, under pandemi och restriktioner, har föreningslivet stora utmaningar.
Under våren har Basketsverige kunnat nominera personer som gjort något särskilt kreativt eller betydelsefullt för sitt lag eller basketklubb under omständigheterna som följt i pandemins spår.
I sociala medier under hashtaggen #LokaLockdownHeroes, har personerna lyfts fram och hyllats för sitt engagemang för barn och ungdomar. Tillsammans med Amanda Zahui, kommer Svensk Basket och Loka Heroes nu att utlysa en tävling där svenska folket får chansen att rösta fram en LOKA Lockdown Hero som står som slutlig vinnare.

Amanda bjuder även in samtliga nominerade att sitta i publiken vid Sveriges nästa basketlandskamp, vilket sker så fort restriktionerna tillåter.
– Vi vill alla bara få umgås med nära och kära, och spela basket som vanligt igen efter ett år med lockdowns (nedstängningar, red;s anm.) och restriktioner. Därför känns det väldigt roligt att kunna ge lite extra pepp till alla som fortsätter kämpa och sprider glädje ute i klubbarna, deras engagemang är viktigare än någonsin just nu, säger Amanda Zahui.
Stina och Daniel Bylund från Borlänge Basket är två av de nominerade till Amanda Zahuis stipendium.
På lokaheroes.se hittas alla de nominerade som deltar i tävlingen, och från och med den 3 juni finns möjligheten att rösta på sin favorit.

Amanda Zahuis, en av Lokas Heros. Foto: Spendrups

Den som fått flest röster när tävlingen avslutas den 20 juni utses till årets LOKA Lockdown Hero och prisas med ett stipendium på 25 000 kronor till klubb-kassan. Vinnaren tillkännages i ett pressmeddelande och på Loka Heroes sociala medier.
Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket och det är tydligt att det finns otroliga eldsjälar som förtjänar att uppmärksammas.
– Under våren har Basketsverige gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta sina baskethjältar. Vi har fått in nomineringar från norr till söder och det har varit allt från spelare, ledare, vaktmästare och sportchefer som har blivit nominerade. I dessa tider värmer det extra mycket att se vilka insatser som görs för barn och ungdomar, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef på LOKA.

Om Loka Heroes
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet.
Tillsammans hittar, peppar och stöttar de människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg.
Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport, därför tror de på att basket kan göra skillnad inom två av samhällets stora utmaningar – hälsa och mångfald.
Loka Heroes stöttar Heroes med finansiering, kunskap, utrustning, nätverk och kommunikation att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Sedan starten 2016 har Amanda Zahui B. varit dess ambassadör.

Facebook

ANNONS

ANNONS